NTO yerel ürünlere sahip çıkıyor

NTO yerel ürünlere sahip çıkıyor
ABONE OL
Nazilli Ticaret Odası (NTO) coğrafi işaretler ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Türk Patent ve Marka Kurumuna davet edildi.

HABER MERKEZİ -Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, yerel ürünlerin coğrafi işaret çalışmalarının tamamlanmasının ardından Avrupa için de tescil çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Türk Patent ve Marka Kurumunun Ankara merkezinde yapılan Coğrafi İşaretleri Yönetmek ve Desteklemek için İdari Sistemlerin Güçlendirilmesi projesi açılış etkinliği Nazilli Ticaret Odası’nın katılımı ile yapıldı. Türk Patent Kurum Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Uzmanı Naoko Sakaı’nın açılış konuşmalarıyla yapılan etkinlikte; Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafından Coğrafi İşaret uygulamaları ve geliştirilmesiyle ilgili sunum yapıldı.

Coğrafi işaretlerin etkin biçimde yönetilebilmesi için, idari kapasitelerin güçlendirilmesi konusunda FAO iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında; coğrafi işaretlerin ticarileştirilmesi ve kırsal kalkınma projeleri, denetim sistemi, coğrafi işaretlerin haksız kullanımı durumlarında uygulanacak yasal düzenlemeler, ticarileşme, pazarlama, denetim ve üreticilerin organizasyonu konularında bilgi verildi.

Bölgedeki yerel ürünlerin tescillenmesi ve gelecek nesillere aktarılması için Coğrafi İşaret çalışmalarını uzun süredir devam ettiren Nazilli Ticaret Odası “Nazilli Kar Helvası” coğrafi işaret tescili ile Patent Enstitüsünde geçen yıl yapılan törende ödül almıştı.

Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı açıklamada; “Yerel ve bölgesel ürünlerimizin standartlarını belirleyerek yok olmadan gelecek nesillere aktarılmalarını sağlamak ve aynı zamanda bu ürünlerin Nazilli bölgesine ait olduğunu resmi olarak kayıt altına almak amacıyla Coğrafi İşaret çalışmaları yapıyoruz. Patent Enstitüsünde inceleme süreci devam eden dosyalarımız var. İnşallah çok yakın zamanda Kar Helvasında olduğu gibi birçok ürünümüzün coğrafi işaret tescillerini açıklayacağız. Bu tür projeler; bölgemize ve ürünlerimize sahip çıkmak, değerini ve bilinirliğini arttırmak, ihracatlarını kolaylaştırmak amacıyla tüm bölge insanı için ve onlar adına yürüttüğümüz önem verdiğimiz çalışmalardır. Yerel ürünlerimizle ilgili coğrafi işaret çalışmalarından sonra bunların Avrupa için de tescil çalışmalarını yapacağız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.