O hem kral hem kaptan

O hem kral hem kaptan
ABONE OL
Karacasuspor’un sevilen futbolcularından 28 yaşındaki takım kaptanı Hüseyin Alparslan Aytaç, bu genç yaşında hem kral hem kaptan oldu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Aynı zamanda Ülkü Ocakları Kültür Eğitim Vakfı ikinci başkanı olan Aytaç, kendisine koyduğu büyük hedeflerle ve attığı adımlarla daha şimdiden gençlere örnek olurken önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimlerde gözünü Belediye Başkanlığına dikti. 

Kahve-i Ala kafeteryayı işleten genç ve başarılı futbolcu Hüseyin Aytaç, geçtiğimiz Ekim ayında temsili olarak Roma döneminin canlandırıldığı uluslararası Afrodisias festivalinde kralı temsil etti. Karacasuspor’un da 3 yıldır takım kaptanlığını yapan Aytaç, lakabı kral kaptana çıktı. Henüz 8 yaşında babasını kaybeden kral kaptan Hüseyin Aytaç'ın, en büyük hedefi ise belediye başkanı olmak ve babasının oturamadığı koltuğa oturmak. 

KÜÇÜK YAŞTA BABASINI KAYBETTİ
Karacasuspor’un ilk futbolcularından takım kaptanlığını yapmış Milli Eğitim Müfettişi olan fizik öğretmeni Ergun Aytaç, 2000 yılında yakalandığı hastalık sonucu çok genç yaşta hayata veda etti. Karacasuspor’un 10 numaralı formasını giyen Ergun Aytaç aynı zamanda MHP’den Karacasu’da ilk Belediye Başkanı adayı olarak tarihe geçti. Babası Ergun Aytaç vefat ettiğinde henüz 8 yaşlarında olan Hüseyin Alparslan Aytaç, her ne kadar yüksek tahsil yapamamış olsa da sürekli kendini geliştirerek çevresinde örnek bir insan olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

BABASI GİBİ 10 NUMARA FORMA GİYİYOR
Babası gibi Karacasuspor’un 10 numaralı formasını giyen Aytaç, aynı zamanda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfında ikinci başkanlığını yaptığı gibi gerek işlettiği kafede gerekse Ocakta yaptığı sıra dışı etkinliklerle de gönüllerde taht kuruyor. O sadece futbolun ya da Roma’nın değil gençlerinde prensi. Üniversite öğrencilerini toparlayıp kaynaştırması ile de adından söz ettiren  Aytaç, Ramazan ayında üniversiteli gençlere iftar sofrası kurup yardıma muhtaçları da koruyup kollamasıyla örnek davranış sergiliyor. 

YEREL SEÇİMLERDE BAŞKAN ADAYI
Babasının yolundan giden Aytaç, “Babam 1994’de MHP’den Karacasu’nun ilk belediye başkan adayıydı. Birçok yerde futbol oynamış. Uzun yıllar top koşturmuş. Karacasu’nun en iyisiymiş. Benim gibi takım kaptanıymış ve 10 numara forma giymiş. Babamla hep gurur duydum. Ben onun gibi öğretmen olamadım ama genç yaşta belediye başkanı olmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayı düşünüyorum. Babamın oturamadığı koltuğa ben oturmak istiyorum” dedi.

KARACASU NEDEN BİR ŞİRİNCE OLMASIN?
Daha önce Aydın’da yaşayıp 3 yıl önce Karacasu’ya gelen Aytaç, Karacasu için güzel hayalleri, hedefleri olduğunu söyledi. Aytaç, “Karacasu’nun bir Şirince olduğunu hayal ediyorum. Bizim Şirince’den bir eksiğimiz yok, aksine fazlamız var. Neden olmasın. Mesela belediye başkanı olsaydım tüm cadde ve sokakları ıhlamur ağacı dikerdim ki bütün şehre ıhlamur kokusu sarsın” dedi.

“HAYALLERİMİ ANLATSAM GÜLERSİNİZ”
İlkokul birinci sınıfta ‘”Ne olmak istiyorsun?” diye sorduklarında “Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” dediğini ancak gerçeklerle yüzleştiğinde hedeflerin küçüldüğünü ifade eden Aytaç, “Ama hayallerim çok büyük. Hayallerimi anlatsam gülersiniz. Bu egoistlik değil. Uçuk değil ama benim büyük hedeflerim var. Henüz kimse benim potansiyelimin farkında değil. İmkan verildiğinde neler yapabileceğimi göstermek istiyorum. Çok açık söylüyorum. Her şeye açığım, yeteneğim de var” diye konuştu. 

ROLÜNÜ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ 
Roma döneminin canlandırıldığı ve kral rolünü başarıyla temsil eden Aytaç, o kostümler içerisinde kendisini çok güçlü bir o kadar da özgür hissettiğini belirterek, “Karakterim ile temsil ettiğim Roma kralı örtüştü aslında. Çünkü çok öz güven sahibi bir insanım. İnandığı doğruları söylemekten çekinmeyen prensip sahibi ilkeli birisiyim. Vatana millete hayırlı bir evlat olmak için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

kral-kaptan-137654-1e9cf3f13090f8dfcf843c93d0134c95.jpgkral-kaptan-137654-739a87df976301bb18506e3190866c8c.jpgkral-kaptan-137654-828fbfb1d7280d4ff315c93017ddac13.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.