O sanığa 19 yıl hapis isteniyor    

O sanığa 19 yıl hapis isteniyor    
ABONE OL
Aydın'da boşanma aşamasındaki eşinin yanında gördüğü Ş.Y.’yi otomobiliyle çarpıp, kaçan tutuklu sanık E.A. hakkında  'hakaret, kasten öldürmeye teşebbüs ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçlarından 9 yıl 6 aydan 19 yıla kadar hapis cezası istendi.

Osman Yozgatlı Mahallesi'nde, geçen 13 Ekim'de bir otomobilin yolda yürüyen Ş.Y.’ye çarpıp, sürüklendiğini gören çevredekiler, durumu polise bildirdi. Otomobil uzaklaşırken, ihbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ş.Y, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Polis, olayın ardından çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan polis, Ş.Y.’ye çarpan 09 ACF 135 plakalı otomobili tespit etti. Aracın plakasından da sürücüsünün E.A. olduğu belirlendi. Şüpheli, Ovaeymir Mahallesi'nde yakalandı, ardından tutuklandı.
 

VÜCUDUNDA KIRIKLAR OLUŞMUŞ
Aydın Cumhuriyet Savcılığı, tutuklanan şüpheli hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede şüphelinin 'hakaret ve kasten öldürmeye teşebbüs, trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçlarından 9 yıl 6 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şikayetçi Ş.Y.’nin vücudunda hayati fonksiyonları orta derecede etkileyecek şekilde kırıklar oluştuğuna dair Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından verilen rapor da iddianamede yer aldı.

 

“TEHDİT ETTİ”
İddianamede sanık E.A. ve şikayetçi Ş.Y.’nin ifadelerine de yer verildi. Şüphelinin ifadesinde Ş.Y. ile olay günü karşılaştığını belirterek, "Kırmızı ışıkta beklediğim esnada eşim D. A. ile Ş.Y.’ı birlikte gördüm. Eşim bana uzaktan 'Seni bitireceğim' şeklinde sözle tehditte bulundu. Sonrasında Ş.Y, kullanmakta olduğum otomobilin sağ ön yolcu kapısından başını içeri uzatarak 'Bekle burada bakalım' dedi. Ben de az miktarda gaza basıp, aracımla Ş.Y.’yi iterek korkutmak istedim. İtmem sonucu Ş.Y.’nin otomobilimin yanına düşmüş olabileceğini düşündüm ve yola devam ettim. Tekerin Ş.Y.’nin üzerinden geçeceğini düşünmedim" dedi.

 

“BELİNDE SİLAH OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM” 
Ş.Y. ise ifadesinde E.A.’yı 1 yıldır birlikte yaşadığını öne sürdüğü D.A.'nın eski eşi olarak tanıdığını söyledi. Y., A.’nın daha önce de kendisini telefonda ölümle tehdit ettiğini belirtip, "Olay günü de küfür ettiği için A.’nın otomobilinin yanına gittim. Araca gittiğimde belinde silah olduğunu düşündüm. Arabanın önüne geçtim. Beni sürükledi. Gözümü açtığımda hastanedeydim" dedi.

 

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise A.’nın 1.58 promil alkollü olduğu, doğrudan kasıt ile müştekiye çarparak öldürmeye çalıştığı ve olay sırasında otomobilde bulunan akrabası H.Y.'nin uyarısına rağmen aracını ilerletmeye devam ettiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER

sasas.pngo-saniga-19-yil-hapis-isteniyor-258043-b73b482ad2491eb3daf039ac671010aa.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.