Odalara pamuk primi ödemeleri için çağrı

Odalara pamuk primi ödemeleri için çağrı
ABONE OL
Her ay farklı bir ilçede yapılan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon toplantısının bu ayki adresi Nazilli oldu.

(SİMGE ATA) Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü'nün ev sahipliğinde yapılan toplantıda 2019 yılı ekim sezonu için pamuk primlerinin bir an önce ödenmesi konusu görüşüldü.
Nazilli Belediyesi’ne ait Menderes Et Restoran’da yapılan toplantıya Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ev sahipliği yaptı. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili ve Efeler Ziraat Odası Eski Başkanı Rıza Posacı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Ege Bölge temsilcisi Hüseyin Darcan, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve diğer ilçelerin Ziraat Odası başkanları katıldı.  Toplantıda tarımda yaşanan sıkıntılar, yeni yaşanan gelişmeler ve üreticinin sorunları görüşüldü.
Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü’nün hoş geldin konuşmasıyla başlayan koordinasyon toplantısında 2019 Mart-Nisan aylarında ilde ve ülke genelinde zirai yöndeki gelişmeler ve edinilen intibalar, çiftçi ve çiftçilikle ilgili çıkan yasalar hakkında düşünceler tartışılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

PAMUK PRİMİ ÖDEMELERİ HIZLANDIRILSIN
Sekiz maddenin görüşüldüğü toplantıda 2'nci maddede; pamuk üreticisine destek amaçlı verilen primlerin ödenmesi ibaresi yer aldı.  2019 yılı ekim sezonu için mazot, gübre, ilaç gibi girdilerde üreticiye destek olması bakımından verilen pamuk primlerinin bir an önce ödenmesi konusunun görüşüldüğü madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Öte yandan devlet desteklemelerinden kesilen toplam yüzde 4 kesintinin makul seviyelere indirilmesi, Sulama Birliklerinin 2019 yılı sulama ücretlerine yüzde 30 zam yapması durumu, üretici girdilerinden olan ve devletçe desteklenen mazot ve gübre desteklerinin günün koşullarına göre düzenlenmesi için girişimlerde bulunulması görüşüldü. 

ADALETSİZ ÜCRETLENDİRME VURGUSU
Önem arz eden bir diğer madde de sulama birlikleri sahası içerisinde kalan, yıllar önce tesis edilmiş artezyenlerin ruhsatlandırılması konusu oldu. Burada ruhsatlı olan artezyenlerden dekar başına 10 TL, ruhsatsız olanlardansa dekar başına 50 TL alınmasının adaletsizliğine dikkat çekildi. Oda başkanları, ruhsatsız üreticilerin ruhsatlandırma işlemini yapması için bakanlığın konuya ilişkin girişimlerde bulunması gerektiğini oyladı. 

odalara-pamuk-primi-odemeleri-icin-cagri-104147-8a4566056ffd13c39b92a443e2959c40.jpegodalara-pamuk-primi-odemeleri-icin-cagri-104147-92f370ed8541238f89e82c5b07930241.jpegodalara-pamuk-primi-odemeleri-icin-cagri-104147-f9fa12a32924762056a62dcb79503e17.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.