Öğrencilerin İçeride, Velilerin Dışarıdaki Tehlikeli Bekleyişi 

Öğrencilerin İçeride, Velilerin Dışarıdaki Tehlikeli  Bekleyişi 
ABONE OL
Aydın’ın İncirliova ilçesinde yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenci velileri, okulların yetersiz olması nedeniyle sınıflardaki öğrenci sayısının 40’ın üzerinde olduğunu belirtti.

İncirliova’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle bazı okullar yıkılırken, bazıları da restore edildi. Söz konusu okullardaki öğrenciler ise eğitimlerini, başka okullarda sürdürüyor. Veliler, sınıflarda artan öğrenci sayısına tepki gösterirken, “koronavirüs tedbirleri” kapsamında okul bahçesine alınmadıkları gerekçesiyle okul önlerinde bekliyor. 
“BULAŞ RİSKİ ARTACAK VE SINIFLAR KARANTİNAYA ALINACAK”
Sokaklarda iç içe okul zilinin çalmasını bekleyen velilerden Mustafa Göçer, yaşananlara tepki gösterdi. Duruma çözüm bulunmadığı takdirde, sonuçlarının ağır olabileceğini savunan Göçer, şöyle dedi:
“Okulu yıktınız (Hürmüs Ayaydın İlkokulu), kullanılamaz hale getirdiniz (Cemal Gürbüzatik Ortaokulu). 2 yıldır çivi çakmadınız. Sınıflar oldu 45-55 kişi, ders süresi 40 dakika. Gel burada sen eğitim bekle. Aydın özel okul cenneti. Paran varsa öğrencin eğitim alır, yoksa geçmiş olsun. Okulların önü anacık, babacık günü. Korkarım bu kalabalığa çözüm bulamazsanız bulaş riski artacak ve sınıflar karantinaya alınacak. 2 yıldır zayii olan eğitime bir darbe de buradan gelecek. Masa başında alınan kararla bu işler yönetilmez, kararı yerinde inceleyeceksin ve çözüm bulacaksın. Gazi paşam demiş: ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diye. Heba ettiniz gençliği ve geleceğimizi.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.