Öğretim üyesine TÜSEB desteği

Öğretim üyesine TÜSEB desteği
ABONE OL
ADÜ’lü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik’in projesi TÜSEB Yenilikçi İlaç Geliştirme Stratejik AR-GE Proje Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik’in yürütücülüğü yaptığı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Yenilikçi İlaç Geliştirme Stratejik AR-GE Proje Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Prof.Dr. Özge Çevik’in yürütücülüğünde ilaç dirençli meme kanserlerinin tedavisi için geliştirilecek olan biyoteknolojik ilaç formülasyon projesi, Üniversitemiz ve Acıbadem Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşecek. Pproje kapsamında çok sayıda araştırmacı yer alacak ve iki doktora bursiyeride desteklenecek.

“AŞI TEKNOLOJİSİ İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI”
Prof. Dr. Özge Çevik; “Projede metastaz yeteneği yüksek meme kanseri hücrelerine oligonükleotidler kullanılarak aktif hedeflendirmeler yapılacak ve terapötik proteinler ile formülasyonlar geliştirilerek immün sistemi baskılanmış meme tümörü oluşturulan farelerde etkileri araştırılacak” dedi.  Prof.Dr. Özge Çevik geliştirilecek olan biyoteknolojik ilacın formülasyonunda kullanılacak olan sistemlerin gelecekte farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılma potansiyelinin olduğunu aynı zamanda aşı teknolojisi için de araştırmalara başladıklarını ifade etti. 

Projeler ile ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuvarlarında yaklaşık 1,9 milyon lira bütçeli ilaç geliştirme çalışmaları yapılacağını belirten Prof. Dr. Özge Çevik, projelerinden elde edilecek olan verilerin Türkiye’de yeni biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesine katkıda bulunacağını ve üniversite sanayi iş birliği kapsamında yeni araştırmaların sayısının artacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.