Öksüz arılara anne üretiyor

 Öksüz arılara anne üretiyor
ABONE OL
Aydın’ın Efeler İlçesinde yaşayan ve 15 yıldır arıcılık yapan Demet Özdemir, 11 yıldır ana arı üreterek ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Kars'ta tutun İstanbul'a kadar bütün arı yetiştiricilerine ana arı gönderen Özdemir, öksüz arılara ana arıt üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Aydın genelinde yaklaşık 2 bin 700 arı üreticisinden 25'i kadın üretici. O kadınlardan biri olan Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi´nde bin 500 ana arı kutusu bulunan Demet Özdemir, arıcılık yapan eşinin yanında yetiştiriciliği öğrenerek üretime başladı. Yengesiyle birlikte 11 yıl önce ‘Aydın karası’ ismini verdikleri arı ırkı üzerinde çalışıp üretime başlayan Özdemir, yılda yaklaşık 4 bin ana arı üreterek arı üreticilerinin talebini karşılamaya çalışıyor. Sezon boyunca kendi geliştirdikleri ana arı ırkını üreten Demet Özdemir, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arıların bulunduğu bölgeye giderek akşam saatlerine kadar her türlü bakımını yapıyor. Kendi çocukları gibi arılara bakan Özdemir, ailesinden daha çok arılarla zaman geçiriyor. Ana arının yanı sıra Özdemir, bal ve propolis de üretiyor. 
Arı üretimi yapan kadın sayısının az olduğuna dikkat çeken Özdemir, korkulacak bir şey olmadığını arıcılık yapmak isteyen kadınlara üretimin nasıl yapabileceği konusunda yardımcı olabileceğini vurguladı.

Özdemir’den Türkiye’nin dört bir yanından ana arı alan yetiştiriciler, Aydın arısıyla arı kolonilerini oluşturuyor.

oksuz-arilara-anne-uretiyor-102934-058ff627488460ff947a0e5537fcbf8f.jpgoksuz-arilara-anne-uretiyor-102934-61d4e6cf6df231dceb1e36b883ed65a4.jpgoksuz-arilara-anne-uretiyor-102934-5845d2106f624c945904bb8f7f15b09f.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.