Okul birincilerine altın ödülü

Okul birincilerine altın ödülü
ABONE OL
Karacasu’da 2018-2019 eğitim yılının sona ermesiyle 23 okulda toplam 2 bin 650 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Okullarından birincilikle mezun olan 13 ortaokul ve lise öğrencisi Karacasulu hayırsever iş adamı Mehmet Gökdemir tarafından başlatılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Gençlik geleceğimizdir” projesi kapsamında çeyrek altınla ödüllendirildi. 
İzmir’de yaşayan, özellikle eğitime verdiği desteklerle bilinen, Karacasulu hayırsever iş adamı müteahhit ve harita mühendisi Mehmet Gökdemir, doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmaya devam ediyor. Ataeymir Mahallesi'nde okuduğu ilkokula çeşitli kereler destekte bulunan ve “Gençlik Geleceğimizdir” projesini başlatan iş adamı Gökdemir, bu yıl da başarılı öğrencilerini unutmadı. 
TÖRENE AİLESİYLE KATILDI
Öğrencileri teşvik etmek ve daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla proje kapsamında ortaokul ve liseden birincilikle mezun olan 13 öğrenci, Karacasu Çok programlı Anadolu Lisesi'nde (ÇPAL) düzenlenen ödül töreninde çeyrek altınla ödüllendirildi. Törene eşi ve iş ortağı Sibel Bengü, 87 yaşındaki annesi Fatma ve yengesi Münevver Gökdemir ile birlikte katılan iş adamı Mehmet Gökdemir tarafından hediye edilen çeyrek altınlar sahiplerini buldu.
ÖRNEK İŞ ADAMI PLAKETLE ONURLANDIRILDI
Törene katılan Kaymakam Ahmet Soley ve protokol üyeleri tarafından  hayırsever iş adamı Mehmet Gökdemir ve ailesine eğitime verdikleri desteklerinden ötürü plaket takdim edildi. Belediye Başkanı Zeki İnal da Gökdemir için, “Karacasu’nun sizin gibi hayırseverlere ihtiyacı var. Siz Karacasu’ya örnek bir hayırsever iş adamısınız” diyerek desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
Karacasu’nun Ataeymir köyünde doğan Mehmet Gökdemir de “Hayır ya da yatırım yapılacaksa öncelikle eğitime yapalım. Atatürk çizgisinden sapmayalım” dedi. 
KURTULUŞUMUZ GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARDA
Eğitime verdiği desteklerin yanı sıra yüzme havuzunun arsasını bağışlayan örnek iş adamı Gökdemir, “Birleşmiş Milletler müteahhidiyim. Ülkemizi yurt dışında temsil ettik. Buralardan kazandığım paralarla yine memleketime yatırım yapıyorum. Çok zor şartlar altında okudum ben. Yokluk ve yoksulluk içindeydim. O sebepten dolayı çocuklar benim için çok kıymetliydi. O yüzden eğitime çok önem veriyorum. İzmir’de 3 kolej yaptım. Tek şartım vardı. İstediğim öğrencileri yerleştirmekti. Eğitime yatırım yaparsanız geri gelecek. Biz eğer bir yerlere gelmek istiyorsak bunu eğitimle sağlayacağız. Bunu da gençlerimize yatırım yaparak başarabiliriz” dedi. 
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLMELİ
İlçenin ilk anaokulunu Ataeymir’de kurduğunu ve tek projektör olan okul olduğunu hatırlatan Gökdemir, “Rahmetli babam çocuklara ve eğitime çok yardım ederdi. Ben babamla gurur duymuştum. Onun geleneğine ben devam ediyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra yaptığım ilk iş babamın bayrağını devralmak ve eğitime destek vermekti. Çocuklarıma da aynı şekilde öğretiyorum. Başarılı öğrencilere destek verilmeli. Çünkü dünyayı değiştirecek olan bu başarılı gençlerimiz” diyerek çocuklara yatırım yapılmasını ve Atatürk çizgisinden sapılmamasını nasihat etti. 

Ödül törenine, Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Meclis Üyesi Fatih Akın, Mehmet Gökdemir ve ailesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, şube müdürleri, Karacasu Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Demir, Vakıf kurucu ve eski başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, ÇPAL Müdürü Hakan Suna, öğrenci ve velileri katıldı.

karacasulu-is-adamindan-okul-birincilerine-altinli-odul-111264-7d428e61080bcfe114a1b07f5cd5b14f.jpgkaracasulu-is-adamindan-okul-birincilerine-altinli-odul-111264-49a8679ee1e99fc009c8b56232cd6e13.jpgkaracasulu-is-adamindan-okul-birincilerine-altinli-odul-111264-411fa29689cc6fe33ef1f040eef36e7a.jpgkaracasulu-is-adamindan-okul-birincilerine-altinli-odul-111264-745576b1d6041edebc8b9aa28fdf61a0.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.