Okulun en küçük misafiri 'Boncuk'

Okulun en küçük misafiri 'Boncuk'
ABONE OL
Karacasu Şehit Mehmet Aykan İlkokulunda minik öğrencilerle derse giren Boncuk isimli kedi okulun maskotu oldu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Okul öncesi 15 öğrencisi bulunan sınıf öğretmeni Özge Akkın’ın müdürlüğünü yaptığı Şehit Mehmet Aykan İlkokulunda bahçede gezinen küçük sokak kedisini gören minikler yemeklerini paylaştı. Çocuklara alışan küçük kedi zamanla sınıfta derslere de girmeye başladı. Soğuk kış günlerinde sınıfta yakılan soba sayesinde kendisine sıcak bir yuva edinen küçük kedi çocuklarla da kaynaşıp onlardan biri oldu. 
Sevimli kedi sayesinde hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar aynı zamanda hayvanlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirip ve korkularını da yenmiş oldu. Kediye Boncuk adını veren minikler öğretmenleri Özge Akkın’ın da izniyle kediyle birlikte derslere girip hoşça vakit geçiriyor. Sobalı sınıfta kendisine sıcacık bir yuva bulan Boncuk, miniklerin ilgi odağı haline geldi.

ÇOCUKLARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU
Bahçesinde baktıkları kediyi havaların soğumasıyla sınıflarına almaya karar verdiklerini anlatan okul müdürü ve aynı zamanda okul öncesi sınıfı öğretmeni Özge Akkın, "Biraz misafir edelim derken sınıfın bir parçası oldu. Burada yediğimiz yemeklerden arta kalanlarını kediye veriyoruz. Eskiden arada sırada gelirken sonraları hep sınıfta olmaya başladı. Bazen sobanın yanına yatıp uyuyor. Bazen de çocuklarla oynuyor. Çocuklar da çok alıştı. Çok güzel arkadaş oldular. Sınıfın maskotu oldu. Böylece çocuklar hayvan sevgisiyle büyümüş oluyorlar” dedi. 

HER ÇOCUK HAYVAN SEVGİSİYLE YAŞAMALI 
Çocukların hayvanlardan korkmamaları gerektiğini birebir yaşayıp görmesi gerektiğini vurgulayan Akkın, “Okullarda çocuklar hayvanlarla birlikte yaşamalı. Hiçbir hayvanın soğuklarda yalnız ve aç kalmaması temennimiz. Gördük ki çocukların hayvan korkuları tamamen gitti, ders eğlenceli hale geldi. Ayrıca bir hayvana bakmanın sorumluluğunu öğrendiler” diye konuştu. 

okulun-kucuk-misafiri-boncuk-152231-10e88e7f1a5e74aa6c50477c69b38d60.jpgokulun-kucuk-misafiri-boncuk-152231-47f19284402a77d987d329c2291bc63d.jpgokulun-kucuk-misafiri-boncuk-152231-2524f14f83d88a92952ad809e491693c.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.