Okumuş, "Başka alternatifimiz yok"  

Okumuş, "Başka alternatifimiz yok"  
ABONE OL
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, depreme dayanıksız olan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin Cumhuriyet İlkokulu’na alınması konusuna açıklık getirdi. 

KIYMET SARIYILDIZ- Efeler Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’na yapılan karot testi sonucu okulun depreme dayanıksız olduğu anlaşıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, çocukların dayanıksız binada eğitim göremeyeceği gerekçesiyle Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim hayatına Efeler Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etmesine karar verdi. Bazı aileler okulun uzak olması ve farklı gerekçelerle duruma itiraz etti. İtiraz den aileler Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Müdürle görüşmek isteyen aileler, Okumuş’un ilçedeki toplantısından dolayı görüşemedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Okumuş ise ellerinde başka alternatif bir bina bulunmadığını açıkladı. 

“DEVLETİMİZ YENİSİNİ YAPACAK”
Yıkılan binanın ardından bir yıl içinde yeni okulun yapılacağını söyleyen Okumuş, “Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu depreme dayanaksız olduğu tespit edildi. Karot testinde sonucunda yıkım kararı çıkarıldı. Orayı bizim boşaltmamız gerekiyordu. Bizde boşalttık. Yıkılacak. Bakanlığımız, devletimiz yenisini yapacak. Yeni okul yapılıp bitene kadar çocuklarımızı bir yere yerleştirmemiz gerekiyordu. Şu anda en yakın bu bölgeye Cumhuriyet İlkokulu var. Biz de öğrencilerimizi oraya yerleştirdik. Cumhuriyet İlkokulu’nu da ikili öğretime geçirdik. Okul müdürlerimiz kendi arasında anlaştı. Sabahçı, öğlenci sistemi uygulanacak. Sanırım bir aksilik çıkmazsa bir yılda biter yeni okulun yapımı. Bu çocukları nereye yerleştireceğiz? Mutlaka  bir okula yerleştirmemiz lazım. En yakın, uygun okul Cumhuriyet İlkokulu’ydu. Bu çocukların hepsine aynı anda eğitim vermeyeceğiz. Bir yığılma olmayacak. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri sabahçı, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri de öğlenci olacak büyük ihtimalle” dedi. 

“BAKANLIKTAN ÖDENEK BEKLİYORUZ”
Yeni okulun yapımı için bakanlıktan ödenek beklediklerini açıklayan Okumuş, “Arkadaşlar durumu anlatmış ama onlar ısrarla istememiş böyle bir durum olmasını. Ama bizim başka alternatifimiz yok. Başka boş binamız yok. Boş binamız olduğu halde böyle bir planlama yapsak haklılar ama bizim boş binamız yok. Mecburen böyle olmak zorunda. Bu çocuklara sokakta eğitim yaptıramayız. Güzelhisar İlkokulu var ama o okul aradan yol geçmesinden dolayı daha riskli. Cumhuriyet ilkokulu'na göre daha uzak. Bu bir yıllık süreç. Yenisi yapılacak. Bakanlıktan ödenek bekliyoruz. Planlamaları yapıyorlar. Yakın zamanda inşaata başlayın diyecekler. Ben velileri dinlemek isterdim ama ilçede toplantım vardı” ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.