Ölümsüz bir ay geçirdik

Ölümsüz bir ay geçirdik
ABONE OL
Aydın Valiliği, Mayıs ayı trafik  güvenliği değerlendirmesi verilerini açıkladı.   Verilen bilgilere göre Mayıs ayında yaşanan trafik kazasında ölüm vakası olmadı. 

KIYMET SARIYILDIZ - Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği gözetim ve denetiminde Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından Mayıs ayında toplam 107 bin 581 aracı kontrol etti. Kontrollerde kusurlu bulunan 16 bin 651 araca 7 milyon 462 bin 895 TL para cezası kesildi. Mayıs ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 174 sürücü mahkemeye sevk edildi.  Bin 487 araç trafikten men edilip 296 sürücünün ehliyetine el konuldu.  Alınan önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmamasından dolayı Mayıs ayında Aydın’da toplam 141 maddi hasarlı, 162 yaralamalı olmak üzere toplam 303 trafik kazası meydana geldi. Yaşanan 303 kazada  216 vatandaş yaralandı. 

“VATANDAŞIN DESTEKLERİNE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR”
Valilikte yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.