Öndeş, “İftiraya boyun eğmeyiz”

Öndeş, “İftiraya boyun eğmeyiz”
ABONE OL
Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, belediye ve kendisi hakkında çıkan bazı iddialar için basın toplantısı düzenledi.  Öndeş, "Belediyemizin çalışmaları hepsi belgelidir. Şeffaf çalışıyoruz. Bu yüzden iftiraya boyun eğmeyiz” dedi. 

KIYMET SARIYILDIZ- Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Karaağaçlı Muhtarı Emin Tay’ın belediye ve kendisi ile ilgili ortaya attığı iddialara açıklık getirmek adına toplantı düzenledi. Öndeş’e toplantıda meclis üyeleri, partililer ve muhtarlar da eşlik etti.  Böyle bir konu ile gündeme geldiği için rahatsızlığını dile getiren Öndeş, Tay’ın iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

 

Tay’ın menfaatleri uğrana  belediye personelini işten çıkarma isteğinde bulunduğunu kaydeden Öndeş, “2019 seçimleri ile göreve geldik. Bu görev sürecim boyunca hizmet üretmeye çalıştık. Malum olan muhtarımız seçim zamanında yanımızda bulundu. Geçmiş dönemdeki belediye yönetimiyle mahkemelik olmuş, onları sevmediği için bize destek vermiş, bize inanmış ama olmaması gereken isteklerde bulunup red cevabı alınca da bize karşı böyle bir tutum sergiledi" dedi.  

 


"3 SEKRETERİM YOK"
Tay'ın sokağa çıkma yasağının olduğu bir gecede köyde kendisine rakip olan muhtar adayıyla kavgaya tutuştuğunu belirten Öndeş, "Bir belediye çalışanımız da sadece o ortamda bulunduğu için onun işten çıkarılmasını talep ediyor. Mevcut personelin günahı olmamasının, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağımızı söylememiz üzerine kendisi böyle bir tutum sergiledi. Ayrıca açıklamasında üçüncü katta üç sekreterle başkanlık yapıyor dedi.  Benim üç tane sekreterim yoktur. Yanımızda bir tane yardımcımız var” dedi. 

 


“MİLYONLUK MAKAM ARACIMIZ YOK”
Tay’ın milyonluk makam araç kullandığı iddiaları ile ilgili de konuşan Öndeş, makam aracının kiralık olduğunu ifade etti. Önceki dönem Aydın Valisinin tavsiyesi yönünde böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Öndeş, aracı kiralarken meclis üyeleri ile birlikte karar verdiklerini belirtti. Öndeş, “Göreve geldiğimizde kendi makam aracımdan ziyade kendi aracımı kullanacağımı belirterek ben bunu deklare ettim. Ama süre içinde geçmiş dönemin valisi ziyarete geldiğinde kendi arabana koyacağın mazotun sorun olacağını, bir kaza yapma esnasında sıkıntı olacağını söyleyerek araç kiralamanın en uygun olacağı yönünde bir tavsiyede bulundu. Biz de onun tavsiyesine uyarak bir araç kiraladık. Bunu da meclis üyelerimizle birlikte karar verdik. Bizim bir milyonluk makam aracımız yoktur. Şu anda mevcut aracımız da kiralıktır” diye konuştu. 

Aslı astarı olmayan iddialarla Tay’ın kamuoyu oluşturduğuna değinen Öndeş, ilçede kullanılmayan atıl durumda olan süt tankının olmadığını belirtti. 

ondes-iftiraya-boyun-egmeyiz-226321-6f03498b5d1d182c92d436e00eed0c98.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.