Ortekin, son yolculuğuna uğurlandı

Ortekin, son yolculuğuna uğurlandı
ABONE OL
​​​​​​​Aydın’da yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Eski Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, son yolculuğuna uğurlandı.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın’da 2002-2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan İlhami Ortekin (79) için ilk tören Efeler Belediyesi’nde yapıldı. Burada bir konuşma yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Ortekin’in “önce insan” sloganıyla çalıştığını, hayatını kaybetmesinden dolayı da büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Atay, Ortekin gibi “önce insan” sloganıyla görevini sürdüreceğini kaydetti. Ortekin’in cenazesi daha sonra Bey Cami’ne götürüldü. İkindi vakti düzenlenen cenaze töreninde yakınları, taziyeleri kabul etti.

10 GÜN ÖNCE HASTANEYE KALDIRILDI
Törene, AK Parti Aydın Milletvekilli Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, siyasetçiler ve yakınları katıldı.
Eski Aydın Belediye Başkanı Ortekin’in cenazesi ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Tellidede Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ortekin, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklardan dolayı 10 gün önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ortekin, 2002’de Aydın Belediye Meclis üyesiyken, dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından meclis kararıyla belediye başkanı seçilmiş, bu görevi 2009 yılına kadar sürdürmüştü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.