OSB’LERDE ÜRETİM YÜZDE 1 ARTTI

OSB’LERDE ÜRETİM YÜZDE 1 ARTTI
ABONE OL
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu olan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, OSB’lerdeki ilk 6 aylık üretimin yüzde 1’in üzerinde olduğunu söyledi.

Halihazırda 7 OSB bulunan Aydın’daki OSB’lerde son durumun da masaya yatırıldığı OSBÜK 20. Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla gerçekleşti. Aydın’da 8. OSB olarak Bozdoğan Örentaht’taki mermer ocaklarının ‘Maden İhtisas OSB’ olarak planlanmasına ilişkin istişarelerin de yapıldığı toplantıda konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, OSB’lerin 2021’i yüzde 12,7 üretim artışıyla tamamladığını, 2022’nin ilk 6 ayında ise yüzde 1’in üzerinde üretim artışına ulaştıklarını kaydetti.

“YENİ YATIRIMLARA İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR”

Son 2 yılda OSB’lerde yatırımcılara 5 binin üzerinde yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini belirten Kütükçü, “OSB’lerimiz son 2 yılda, 400 bin kişiye yeni istihdam sağladı. Böylece toplam 2 milyon 495 bin istihdamla tarihimizin en yüksek istihdam rakamına ulaştık. 2023 için koyduğumuz 2,5 milyon istihdam hedefimize de inşallah bu tarihten önce ulaşacağız” dedi. Türkiye’de kapasite kullanım oranlarının yüzde 78’in üzerine çıktığını, üretimdeki OSB’lerin doluluk oranının ise yüzde 88 olduğunu belirten Kütükçü, yeni yatırımlara ve yeni kapasitelere de ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.