Otel projesi ilçe ekonomisine can suyu olacak 

Otel projesi ilçe ekonomisine can suyu olacak 
ABONE OL
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldrımkaya, ilçe ekonomisine katkı sunacağını düşündüğü otel projesine hız verdiklerini, otelin, şehirde nam salan ürün olan çilek hasadıyla birlikte faaliyete geçeceğini aktardı. 

Sultanhisar'da, 4 buçuk milyon liraya mal olacak 4 katlı ve 80 kişilik otelin mayıs ayında faaliyete geçmesi için hazırlıklar sürüyor. İnşaat yapım aşamasını Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya ile yerinde inceleyen Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, kentte, ana yol üzerinde kurulan ve ilçeden geçen tüccarların, satış mümessillerinin ve turistlerin konaklaması için ilçede otele ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İŞLETMECİLİĞİNİ BELEDİYE YAPACAK
Projenin hayata geçmesiyle vatandaşların konaklama için Nazilli'ye gitmek durumunda kalmayacağını, böylelikle ilçe ekonomisine katkı sunulacağını da ifade eden Yıldırımkaya, "Sultanhisar’a gelen misafirlerimiz Nazilli’ye konaklamak için gitmek zorunda kalıyordu. İlçemizin otele, belediye olarak da bizim gelire ihtiyacımız vardı. Bundan dolayı otel projemize hız verdik. Havuz, alışveriş merkezi gibi yapılarla otelimize gelecek vatandaşlarımızın sosyal aktivite ihtiyaçlarını da karşılamayı planlıyoruz. Yoğun bir talep gelmişti ve biz de bu talebi yerine getiriyoruz. Oteli tamamıyla belediye olarak biz işleteceğiz” dedi.

‘HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM’
İlçede belediye olarak eksikliği gidermeyi esas aldıklarını söyleyen Başkan Yıldırımkaya, "Artık büyükşehir yasasıyla birlikte gelir-gider dengesi bozulan belediye bütçesine katma değer getirmeyi hedefliyoruz. Gelirleri artırmak için birçok yatırım yaptık. Mezbaha tesislerimizi revize ederek ayda 500-600 bin lira gelir getirebilecek bir işletmeye dönüştürdük. Belediyemize ait bahçelerde kestane ve kayısı ağaçları dikiyoruz. Buralardan 3-5 yıl içerisinde gelir elde edeceğiz. Bunun yanı sıra su fabrikalarımız var, iki fabrikadan yılda 500-600 bin lira gelir elde edecek şekilde düzenlemeler yaptık. Soğuk hava depolarını revize ettik ve gelir getirecek hale soktuk. Elbette ki yatırımların maliyetleri oldu ancak yılın 12 ayı sabit gelir getirecek projelere imza attık. Her şeyi devletten beklememek lazım. Büyükşehir yasasıyla oldukça azalan gelirlerimizi artırmak, bizlere oy veren seçmenlerimize mahcup olmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘PROJELERLE SORUNLARI ATLATACAĞIZ’
İlçe belediyelerinin maddi olarak yaşadığı sorunlara da değinen Yıldırımkaya, “Acaba bu ay işçilerimize mahcup olacak mıyız? Emekçilerimizin hakkını ödeyebilecek miyiz, derdine düşmüş durumdayız. Bir yandan da bizler o koltuklara oturmaya gelmediğimiz ve verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz için yatırım yapmamız gerekiyor. Bunun için de en önemli eksiklikleri gidererek belediyemize gelir getirici projeleri bir bir faaliyete sokuyoruz. Bütün düşüncemiz bu. Özellikle pandemi döneminde çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Esnafımızın ve vatandaşımızın çektiği zorluk dolayısıyla biz belediyelere direkt yansıyor. Çok şükür ne kısa çalışma ödeneği ne de ücretsiz izin konusuna girmedik. Bugüne kadar gerçekten zor dayandık ama inşallah projelerimizin hayata geçmesiyle bu sorunların üstesinden geleceğiz. Tüm belediyelerin artık gelir getirebilen projeler de yapması lazım” dedi.

"FONKSİYONEL BİR TESİS OLACAK"
İlçe sakinlerine hizmet vermenin çabasında olduklarının altını çizen Yıldırımkaya, "Elbette ki tesislerimizin gelir getirmesinin yanı sıra sürekliliği için bakım ve onarım çalışmaları için de bütçe harcıyoruz. Otel inşaatımızın yanında aynı zamanda yarı olimpik yüzme havuz, aqua park, kafeterya ve restoran var. Bu otel ile birlikte çok fonksiyonel bir tesis olacak. Güzel bir şey yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde halkımıza hizmet vermenin çabasında olacağız” şeklinde konuştu.

yildirimkaya-otel-calismalarimiz-hizlandirdik-205297-d936b518529cd425ae237f62b833a9cb.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.