Otobüs şoförü, ambulansa yol vermek için yolu kapattı

Otobüs şoförü, ambulansa yol vermek için yolu kapattı
ABONE OL
Aydın'da arkasından gelen ambulansa yol veren ve diğer şeritten gelen araçları da engellemek için arabasını yola set gibi çeken otobüs şoförünün o anları MOBESE kameralarınca kaydedildi.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Efeler-Yenipazar hattında çalışan halk otobüsü şoförü Fatih Meral, Adnan Menderes Bulvarı Yeni Dörtyol Kavşağı'nda arkasından gelen ambulansı görünce yol vermek istedi.

Ambulansa yol veren Meral, daha sonra diğer şeritten gelen araçların ambulansın önüne geçmesini engellemek amacıyla otobüsü bu yolun önüne set şeklinde çekti. Ambulansın güvenli şekilde kavşaktan geçmesinin ardından otobüs şoförü ve diğer araçlar yoluna devam etti.

“AMBULANSIN EMNİYETLİ ŞEKİLDE GEÇMESİNİ SAĞLADIM”
Meral, ambulansın siren sesini duyunca harekete geçtiğini belirterek, "Trafik çok yoğun olduğu için araçlar herhangi bir şekilde fark etmediler, aracım büyük olduğu için de görmediler. Kornayla ikaz ettim, araçların hareket etmesini sağladım. Fakat araçlar hareket ettikten sonra sol tarafta diğer araçların geldiğini görünce yolu kapatmak aklıma geldi. Soldan gelen araçların önünü kapattım, trafiği emniyetli şekilde ambulansın geçmesini sağladım. " dedi.

“BELKİ BİR HAYAT KURTARDIM”
Otobüsüne diğer araçların çarpma ihtimaline rağmen böyle bir hareketi yaptığı için mutluğu olduğunu aktaran Meral, "Bu sonuçta insanlık görevi, bunu herkesin yapması gerekir. Ve herkes buna duyarlı olması gerekir. Belki diğer vatandaşların acil bir işi vardı, belki onların bir dakikasını çaldım. Ama belki de bir hayat kurtardım." diye konuştu.

Meral'in yaptığı bu davranış, MOBESE kameralarınca da kaydedildi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.