Özcan'dan parke taşı ihalesine yanıt geldi      

Özcan'dan parke taşı ihalesine yanıt geldi      
ABONE OL
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, parke taşı ihalesiyle ilgili iddialara cevap vererek, kamu menfaatine aykırı bir işlem yapılmadığını söyledi. 

AYŞE AKTAŞ - Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında gündeme alınan parke taşı ihalesi iddialarına yanıt verdi. İhalede usulsüzlük yapılmadığını söyleyen Başkan Özcan, ihaleye katılan ancak eksik evrak nedeniyle değerlendirme dışında kalan firmanın, farklı il ve ilçelerde ihalelerde verdiği tutarsız fiyatları gündeme getirdi. 

'BURADA YASAL BİR İŞ YAPTIK' 
Nazilli'nin menfaatlerini düşünerek çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Başkan Özcan, "Değerlendirme dışı olan evrak eksikliği nedeniyle firma, bu ihalede 16,90 lira teklif etti. Ancak aynı firma Buharkent ve farklı belediyelere teklifte bulunurken, daha yüksek bir teklifte bulunmuş. Buharkent’e 31,33 lira, Karacasu Belediyesi’ne 37,05 lira, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde ise 40 lira fiyat biçmişler. Sayın firma çıkıp gelse, ben bu işi bedavaya yapacağım dese, yapamaz. Kurula göre iş yasal ve mantık çerçevesi içerisinde olmalı. Nazilli’nin bir kuruşunu düşünüyorum. Ben ve arkadaşlarım burada bin yıl sonra doğacak çocuğun, yaşayacak insanın hakkını yemeyelim diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Nazilli’nin menfaatine her ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Burada da yasal bir iş yaptık” dedi. 

“KALEM KALEM HESAPLANDI”
Kamu menfaatine aykırı bir eyleme imza atmadıklarını vurgulayan Özcan, “Arkadaşlarım sabah 02.30’a kadar bu işin mühendisliğini  kalem kalem hesapladılar.  Kimsenin bir kuruş hakkını yememenin şükrünü bir kez daha tattık. Yanlış yapmamak için verdiğimiz mücadelede tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

“İHALEYE 3 FİRMA KATILDI”
Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından Fen İşleri Müdürü Çağatay Çimen de  ihalenin içeriğini kamuoyuyla paylaşarak,"İhale 9 Şubat saat 11.00’de komisyonun toplanmasıyla gerçekleştirilmiştir. Aslında bu ihale her sene Nazilli Belediyesi’nde yapılan bir ihale. İhaleye 3 firma katıldı. 3 firmadan bir tanesi evrak eksikliği sebebiyle komisyon tarafından elendi. İş ortağı olan firmaların idari şartnamenin 7/1 maddesi a, b ve i bentlerinde yer alan belgeleri ayrı ayrı tutulması gerektiği belirtilmiştir. Burada a ve b bentlerindeki belgeler vardır fakat i bendindeki imalat tesis işletme ruhsatı ile şehir merkezine en fazla 20 kilometre uzaklıkta olduğunu gösteren kroki bulunmamaktadır. Ayriyeten iş ortaklığıyla verilen teklifin pilot ortağının bu evrakı eksik değil, sanayi sicil belgesi, kapasite raporu, TSE belgesi de eksiktir” dedi. 

“FİRMANIN TEKLİFİ YOK HÜKMÜNDEDİR”
Komisyon kararında geriye iki firmanın en avantajlı birinci ve ikinci teklifler olarak açıklandığını belirten Çimen, “Fakat yaklaşık maliyetlerin altında olmasına rağmen kırım oranının düşük olmasını gerekçe göstererek ihalenin iptaline, ihale yetkilisinin onayına sunmuştur. Bu ihaleyi iptal ettiğimiz zaman kamu hizmeti aksayacağı, zaman kaybı yaşayacağımız ve fiyat artışı olacağı için iptal ettik. Medyada 1 milyon 200 bin lira civarında zarar olduğu iddia edildi. Fakat firmanın teklifi yok hükmündedir. Komisyon firmanın teklifini elemiştir. 1 milyon 200 bin lira civarında bulunan teklif bulunmamaktadır. Kamu İhale Kurumu’na yolu açıktır, kendilerine de bunu yazılı olarak bildirdik. Fakat itiraz süresinde bir itirazda bulunmadılar” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.