Özdağ’dan Aydın Barosu’na ‘mülteci’ salvosu

Özdağ’dan Aydın Barosu’na ‘mülteci’ salvosu
ABONE OL
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, aralarında Aydın Barosu’nun da bulunduğu bazı illerdeki barolarda mültecilerin savunulması için özel kurslar ve ilgili davalara bakılması 5 bin kişilik avukat listesi oluşturulduğunu ileri sürdü. 

“Avrupa Birliği’nin bu faaliyetler için 4 milyon Euro’ya yakın fon verdiği doğru mudur?” sorusunu soran Özdağ, İstanbul Barosu üzerinden yönelttiği eleştirilerde söz konusu iddia üzerinden Aydın Barosu’nu da töhmet altında bıraktı. Özdağ’ın “İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Antakya, Kayseri, Adana, Denizli, Aydın, Bursa, Çanakkale, Kilis, Mersin, Trabzon, Edirne, Van ve Erzurum illerinin barosunda mültecilerin savunulması için özel kurslar ve ilgili davalara bakması için 5000 kişilik bir avukat listesinin oluşturulduğu ve AB’nin bu faaliyetler için 4 milyon Euro'ya yakın fon verdiği doğru mudur?” sorusuna Aydın Barosu’ndan gelecek cevap merak konusu oldu. 

İSTANBUL BAROSU’NU HEDEF ALDI

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz yıl baro bünyesinde kurulan ‘’Mülteci ve Göçmen Hakları Merkezi’’ tarafından 24 Mayıs 2022 tarihinde sosyal medyadan bir açıklama yayınladığına dikkati çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, şu ifadeleri kullandı; 

“Bu açıklamanın başlangıç kısmında siyasi tartışmaları yönlendirmek amacında olmadıklarını belirtmiş iseler de, açıklamanın sonundaki "Türkiye’de bulunan Suriyeliler başta olmak üzere sığınma hakkından yararlanan ve menşe ülkesine dönebilme imkanı olmayan yabancıların gerekirse zorla ülkelerine gönderileceğinin söylenmesi, uluslar arası insan hakları ilkeleriyle bağdaşmayacağı…" şeklindeki ifadeleriyle doğrudan Zafer Partisi’ni hedef aldıklarını gösteren gerçek niyetleri ve maksatları ortaya çıkmıştır”

AYDIN BAROSU DA ARALARINDA!

“Açıklamada geçen bu ifadelerin yanı sıra, açıklamanın bütünü değerlendirildiğinde, sığınmacıların ülkemizde kalıcı hale getirilmesi için toplumun alıştırılması faaliyetleri kapsamında çalışmalar yapıldığı görülmektedir. Adı geçen komisyon, 28 Mayıs günü "Mülteci Hukuku" adı altında Baronun konferans salonunda panel düzenleyecektir. Bu ve benzeri faaliyetlerin, İstanbul Barosu bünyesinde yapılıyor olması durumu daha vahim hale getirmektedir. İstanbul Barosu yönetiminin bu faaliyetlere neden ev sahipliği yaptığı sorusu önemlidir. Zira 60 bine yakın kayıtlı üyesiyle Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük barosunun yönetimi ülkemizde yaşanan örtülü istilanın, demografik işgalin farkında değil midir?
Yoksa, mülteci hakları adı altındaki sözüm ona hukuki desteğin arkasında AB’nin Barolar Birliği’ne sağladığı fonlar mı vardır? İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Antakya, Kayseri, Adana, Denizli, Aydın, Bursa, Çanakkale, Kilis, Mersin, Trabzon, Edirne, Van ve Erzurum illerinin barosunda mültecilerin savunulması için özel kurslar ve ilgili davalara bakması için 5000 kişilik bir avukat listesinin oluşturulduğu ve AB’nin bu faaliyetler için 4 milyon Euro'ya yakın fon verdiği doğru mudur?”

BUNLARA CEVAP VERSİNLER!

İstanbul Barosu’nun Başkanı, sosyal medyadan bize siyasi cevaplar vereceğine öncelikle bunlara cevap vermelidir. İstanbul Barosu yönetimi örtülü istilaya karşı hiç panel düzenlemiş midir? İstanbul Barosu yönetimi sığınmacıların işledikleri suçların araştırılması ve önlenmesi için hiç çalışma yapmış mıdır? Yargının kurucu unsurlarından biri olan savunma makamını temsil eden avukatların İstanbul’daki en büyük meslek örgütü olan İstanbul Barosu’nun uzun yıllardır yöneten zihniyet, AB fonlarıyla gerçekleştirilen mülteci hukuku faaliyetlerini ne kadar daha sürdürecektir? İstanbul Barosu yönetimi bu sorular üzerinde iyi düşünmeli ve tutumlarını yeniden gözden geçirmelidir. Kendilerine çağrımız; Mahkeme kararlarının üzerinde yazan "Türk Milleti Adına" ibaresini iyi düşünmelerini ve savunma makamının da yetkisini Türk Milleti'nin egemenlik hakkından aldığını unutmamalarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.