Özdemir: Dertlere çare olacağız

Özdemir: Dertlere çare olacağız
ABONE OL
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir; “Hak, hukuk, adalet çerçevesinde sosyal devletin çizgisinde mutlu ve güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşallah yeniden inşa edeceğiz” dedi.

TUĞBA AYDIN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Ramazan ayı boyunca her gün bir ilçeye ziyaret ederek halkın nabzını tutacaklarını ifade etti.  Aydın’ın 17 ilçesini dolaşmak için yola çıktıklarını kaydeden Başkan Özdemir, bu kapsamda İl Kadın Kolları ve İlçe Kadın Kolları ile birlikte ilk ziyaretlerini Çine ilçesine gerçekleştirdi. 

Başkan Özdemir; “Öncelikle başkanlarımızla toplanıp nasıl çalışma yöntemi yapacağız hep beraber konuştuk, güncel konuları değerlendirdik. Ardından belediye başkanımızı ziyaret ettik. Orada bir süre başkanımızla sohbet ettik. Daha sonra esnaf ziyareti yaptık. Doğancılar mahallesine gidip ev ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu kapsamda yaşlılarımızın ramazan ziyaretine gidiyoruz. İhtiyacı olan ailelerin yanına gidiyoruz. Onlara hem genel başkanımızın hem de büyükşehir belediye başkanımızın sevgilerini, selamlarını ve ramazan tebriklerini götürüyoruz” dedi.

 “DERTLERİNİ DİNLEYECEĞİZ”

Ev ziyaretlerinin ramazan boyunca süreceğini aktaran Başkan Özdemir; “ Çine ile başladık. Ardından Sultanhisar ilçemizle devam edeceğiz. Köşk, Yenipazar, Karacasu olmak üzere bu haftayı bu şekilde sürdüreceğiz. Aynı rutinlerde köy, esnaf ve ev ziyaretlerimiz devam edecek. Varsa ailelerimiz ihtiyaçları onları gidermeye çalışacağız. Bir dertleri varsa dinleyeceğiz. Halkın nabzını yerinde tutmaya devam edeceğiz. Biz konuşmayacağız, daha çok dinleyeceğiz. İsteklerini, talepleri doğrultusunda yardımlarımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu. 

“KADINLARIMIZ EN ÇOK EKONOMİDEN DERTLİ”

Vatandaşların pandemiyi nasıl ve ne şekilde geçirdiklerini yerinde tespit ettikleri ifade eden Özdemir, ziyaretlerde kadınların talep ve şikayetlerini değerlendirdi. Başkan Özdemir; “Kadınlarımız en çok ekonomiden dolayı sarsıntı içindeler. Çok zor durumdalar, hayatları çok zor. Bir kadın esnafımız mandrasını küçültmüş hatta buzdolabını birisini de fişini sökmüş. Çalıştıramaz haldeymiş. Diyor ki başkanım geçen yıl 20 liralık bir tulum peyniri bu yıl 40 lira. Yani geçen yıl bir kilo alabiliyorsa veya yarım kilo alabiliyorsa, samimi söylüyorum bir dilim yani 200 gram kadar zor alıyor diyor. O kadar küçüldü ki rakam. Yani 40 lira ne oluyor biliyor musunuz? Bu fiyatların yüzde yüz artmış olduğunu gösteriyor. Hani o yüzde 20 veya 30’luk bir zam değil” ifadelerini kullandı.

“MASRAFININ KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

Ziyaretler kapsamında üretici pazarına gittiklerini de kaydeden Başkan Özdemir; “ Üretici pazarına gittik, çoğu zaten kadın esnaflardan oluşuyor. Kadın esnaflarla görüştük. Diyorlar ki eskiden 50 liraya aldığımız gübre şu an 140 lira. Maliyetleri karşılayamıyoruz zararına yapıyoruz ama çiftçiyiz bu işi yapmak zorundayız. Toprağımızı ekmek ve üretmek zorundayız yoksa aç kalacağız diyorlar. Yaptıkları iş çok zor, bir ya da iki liraya akşama kadar bekliyoruz diyorlar. Ürettiğinin, yaptığı masrafın karşılığını alamıyor üretici. Çok dertliler alımın düştüğünü söylüyorlar. Mesela bir üretici marullarının eskiden hemen bittiğini ama artık kimsenin alamadığı için çürüyüp attıklarını söyledi. Eskiden öğleye kadar satar giderdim diyor. Alım gücü yok. Biz pazarı dolaştık inanın bomboş kimse yok” dedi. 

“DERTLERE ÇARE OLACAĞIZ”

Millet İttifakı olarak iktidara gelindiklerinde bu sorunlara çözüm olacaklarını kaydeden Başkan Özdemir; “Biz vatandaşımıza dedik ki inşallah önümüzdeki ilk seçimlerde Millet İttifakı olarak iktidara geleceğiz. Hak, hukuk, adalet çerçevesinde sosyal devletin çizgisinde mutlu güzel bir Türkiye’ye hep beraber inşallah yeniden inşa edeceğiz. Vatandaşımıza inşallah bu sıkıntılardan kurtarıp derdine çare olacağız. Onlara gerçekten daha güzel, ürettiğinin karşılığını alan, okuyan çocuğunun iş bulduğu daha güzel, aydınlık ve bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” şeklinde konuştu. 

ozdemir-dertlere-care-olacagiz-213373-21d51e9ea2c980e5e6a771013dbe90e1.jpegozdemir-dertlere-care-olacagiz-213373-266c3f80f52eaaf6e7576311ea792ce5.jpegozdemir-dertlere-care-olacagiz-213373-870e62102d9ebd5b86ca10aff364dae2.jpegozdemir-dertlere-care-olacagiz-213373-d3c247a9158b1638183932d6f635576d.jpeg

ozdemir-dertlere-care-olacagiz-213373-dfa3e03f8c5832797082a1be17d6632a.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.