Özer’den Balçık’a tepki 

Özer’den Balçık’a tepki 
ABONE OL
Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, kooperatif hakkında resmi kurumlara asılsız şikayetlerde bulunduğunu iddia ettiği Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Bertan Balçık’a tepki gösterdi. 

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, kooperatif hakkında resmi kurumlara asılsız şikayetlerde bulunduğunu iddia ettiği Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Bertan Balçık’a tepki gösterdi. 
Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, pamukta alım sezonu öncesi UPK Başkanı Bertan Balçık’a tepki gösterdi. Balçık’ın asılsız şikayetlerde bulunduğunu iddia eden Özer, “Temsil ettiği Ulusal Pamuk Konseyi'ndeki görev tanımının dışına çıkıp bireysel çıkarları için Söke'miz, bölgemiz ve ülkemizdeki TARİŞ'in yükselen güneşini balçıkla sıvamaya kalkışan Sn. Balçık'ın tüm bu girişimleri beyhudedir” dedi. Tepkisini sürdüren Özer, UPK Başkanı Balçık’ın Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’ne karşı sergilediği tavır ve tutumlara karşı çıktı. 
“KABULLENMEMİZ ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Özer, “Kooperatifimizi türlü gerçek dışı iddialarla töhmet altında bırakmak için birleşenlere, perde arkasından Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Sn. Bertan Balçık’ın da dahil olduğunu temsil ettiği kurum adına büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Temel amacı, pamuk tarımında, pamuk ürünleri ticareti ve sanayilerinde sürdürülebilirliği sağlamak, küresel rekabet gücünü geliştirmek ve böylece pamuğun ülkemiz sosyo-ekonomisine katkısını en büyük kılmak olan Ulusal Pamuk Konseyi’ndeki başkanlık sıfatını, bir süredir bireysel menfaat elde etmek için kullanan Sn. Bertan Balçık’ın, kurumumuza karşı daha önce yaptığı asılsız şikayetlerine açıkçası bir yenisini daha ekleme hazırlıklarından ötürü şaşkınlık içerisinde de değiliz. Ancak Sn. Balçık’ın kooperatifimizi doğrudan hedef alan bir tutum içerisine girmesindeki art niyetle birlikte ticari menfaatlerine ters düşen başarılarımızın hazımsızlığından kaynaklı olarak bir süredir sergilediği tavır ve girişimleri kabullenmemiz asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 
“ORTAKLARIMIZIN VE ÜRETİCİLERİMİZİN ALIN TERİYLE OYNAMAKTADIR”
Balçık’ı kınayan ve görevine dikkat çeken Özer, “Bu nedenledir ki; Görevi, Ulusal pamuk tarımı, ticareti ve pamuğa dayalı sanayilerin sürekliliğini, yurt içinde ve dışında rekabet edebilirliğini sağlamak üzere izlenecek politika ve uygulamalara, çiftçi, tüccar ve sanayici başta olmak üzere ilgili tüm tarafların uzlaşmalarını sağlamak olmasına rağmen Ulusal Pamuk Konseyi’ni şahsi çıkarlarına alet ederek kurumumuza karşı muhalif yaklaşımlarla harekete geçen Sn. Balçık’ı şiddetle kınıyoruz. Şu bilinmelidir ki; Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, ülkemizin iktisadi yapısı içerisinde Devletimizin desteğiyle kurulan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’ni yıpratmak, türlü şikayetlerle başarısını sekteye uğratmak için adeta canını dişine takan, birlikte hareket ettiği bazı gayrimilli unsurları da devreye sokarak plan üstüne plan yapan Sn. Balçık, apaçık ortaklarımızın ve üreticilerimizin alın teriyle oynamaktadır” ifadelerini kullandı. 

Ortak ve üreticilerin kaygılanmamasını isteyen Özer, “Tekstil ihracatının artması sebebiyle ülkemiz çapında ihracatın yüz akı olan bazı tekstil fabrikalarının kurumumuzdan yüksek alımlarda bulunmaları ve bu sayede de ortaklarımızla üreticilerimizin dolaylı yollardan desteklenmesinden kaynaklı hazımsızlıkla beraber bu sezonda da rekor alım yapacak olmamızdan rahatsızlık duyan Sn. Balçık'ın, adeta soyismiyle müsemma olan tüm bu çabalarına karşı ortak ve üreticilerimiz müsterih olsun. Uluslararası firmaların Türkiye’ye verdikleri desteklerle birlikte üretimin daha da artması noktasında bizzat TARİŞ’imizle sürdürebilir projeler yapma isteği ortadadır. Yine tekstil ihracatının artışıyla birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin yanı sıra ziraat odalarıyla borsalarımızın da pamuk üretiminin ve üretici kooperatifi olan TARİŞ’in her yönüyle desteklenmesi yönündeki tavrı da nettir” diye konuştu. 
“YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ”
Devlet’in desteğinin de sonuna kadar yanlarında olduğunu vurgulayan Özer sözlerini, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi dönemi ve öncesinde de pamuk üretiminin kesintisiz devam etmesi noktasındaki kararlı duruşundan kaynaklı olarak Devletimizin tüm desteği de sonuna kadar yanımızdadır. Hal böyleyken, kooperatifimizi varlığımızı borçlu olduğumuz Devletimizin kurumlarıyla karşı karşıya getirmek için haysiyetsizce ve onursuzca davranarak, temsil ettiği Ulusal Pamuk Konseyi'ndeki görev tanımının dışına çıkıp bireysel çıkarları için Söke'miz, bölgemiz ve ülkemizdeki TARİŞ'in yükselen güneşini balçıkla sıvamaya kalkışan Sn. Balçık'ın tüm bu girişimleri de beyhudedir. Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi olarak ilkemiz olan "Birlikten kuvvet doğar" anlayışıyla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” diyerek tamamladı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.