Özmen’den ‘Siyaset Akademisi’ne davet

Özmen’den ‘Siyaset Akademisi’ne davet
ABONE OL
AK Parti Aydın İl Teşkilatınca 19'uncu Dönem Siyaset Akademisi başvuruları başlatıldı.

MURAT TAN- AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından il genelindeki başta Efeler olmak üzere belli noktalara Siyaset Akademisi ile ilgili pankartlar asılırken AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydınlıları akademide eğitim görmeye davet etti. 

27 Ocak tarihine kadar başvuruların devam edeceği akademide dereceye girenlere; birinciye Endülüs, ikinciye Kudüs, üçüncüye ise Balkanlar gezisi ödülleri verileceğinin açıklandığı Siyaset Akademisi’ne Aydın’da da yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da verecekleri ders ile Aydın dahil 38 ilde eş zamanlı olarak başlayacak olan akademide, diğer dönemlerden farklı olarak Avrupa'da Yükselen Milliyetçilik ve Popülizm, İslamofobia ve Yabancı Düşmanlığı, Suriye Krizi'nde Türkiye'nin Dış Politikası ve Göçmen Sorunu, Sosyal Medya, Siyaset ve Toplum, Profesyonel Yönetim Teknikleri, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi dersleri de verilecek. 

“İLK DERSİ CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN VERECEK”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, demokratik katılıma katkı sağlamakla birlikte sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen herkesin bu programa katılabileceğini söyleyen AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Bununla birlikte ‘Siyaset Akademisi’ne katılım sağlamak isteyen 18-30 yaş aralığındaki gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 lira katılım bedeli alınacaktır. Normalde kurs ücreti 250 lira fakat Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlarımız için kayıtlarımızın ücretsiz olması da kararlaştırılmıştır. Kursiyerlerimizden bu ücretler dışında herhangi bir ödeme talep edilmeyecektir. Akademide 4'ü online ve 16'sı yüz yüze olmak üzere 20 ders verilecektir. Siyaset Akademisi'nin ders süreci, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da verecekleri ders ile 38 ilimizle eş zamanlı olarak Aydın’da da başlayacaktır” dedi. 

“20 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI OLACAK”

Aydın’ın büyükşehir kapsamındaki iller arasında olduğu için en az yüzeli katılımcıyla akademiyi açma şartı olduğunu belirten Özmen, “Siyaset Akademisi Eğitim Programı haftada 2 saat, 8 hafta (2 ay) devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacak. Bir merkezde yapılan derslerin en az yüzde 70'ine de katılım zorunluluğu var. Dönem sonunda, çoktan seçmeli test usulü bir sınav gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları www.siyasetakademisi.org.tr sitesi üzerinden Ad-Soyad ve T.C. Kimlik numarası ile öğrenilecek. Sınav sonucunda 50 ve üzerinde puan alan katılımcılara başarı sertifikası, 50’nin altında puan alan, derse devam zorunluluğunu karşılamış ama sınava girmemiş katılımcılaraysa katılım sertifikası düzenlenecek. Akademiye derece girenler arasından birinciye notebook ile Endülüs gezisi, ikinci seçilene cep telefonu ile Kudüs gezisi, üçüncüyeyse tablet ve Balkan gezisi ödülü verilecek” diye konuştu. 

“TÜM AYDINLI HEMŞERİLERİMİZİ DAVET EDİYORUM”

Siyaset Akademisi’nin herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olduğunu söyleyerek Aydınlılara davette bulunan Özmen, “Akademiye katılan her kişiye hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmeyi amaçlıyoruz. Bu güne kadar farklı görüş ve siyasal eğilimlerde olan 73 bin 945 kişi Siyaset Akademisi'nde eğitim görme imkânı bulmuştur. 18 yaşını dolduran herkese akademimiz açık. Daha önce de AK Parti Siyaset Akademilerini katılmış, tamamlamış, yarım kamış, belge alamayan veya belge alan herkes de bu Eğitim Programına katılabilecek. Ben şimdiden bu eğitimden istifade edecek olan Aydınlı hemşerilerimizi tebrik ediyorum ve farklı görüş ayrımında bulunmaksızın herkesi de Siyaset Akademisi’ne davet ediyorum” dedi. 

ozmenden-siyaset-akademisine-davet-145183-8c24881ca042a83557eb0f53e35af8f9.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.