Öztunç iddiaları yanıtladı

Öztunç iddiaları yanıtladı
ABONE OL
Nazilli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, cumartesi günü yapılacak olan seçim öncesi hakkında çıkan ‘kredi verdiklerine oy kullandıracak’ iddialarını cevapladı.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli'de 10 yıldır Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yapan ve dördüncü dönem için yeniden aday olan Dursun Öztunç, kamuoyunda hakkında çıkan iddiaları yanıtladı. 1480 ortağı bulunan kooperatifte, 90 gün şartını oluşturmayan sadece 30 yeni üyenin oy kullanamayacağını açıklayan Öztunç, diğer ortakların tamamının oy kullanabileceğini söyledi.


‘KAYITLARIMIZ AÇIKTIR SÖYLENTİLERİ İSPATLARIZ’

Nazilli’de kayıtlı 6 binin üzerinde esnaf bulunduğuna dikkat çeken Dursun Öztunç, bunun 1480 kişisinin kooperatif üyesi olduğunu ve ancak bunların yeni üye olanlar hariç geri kalanının oy kullanabileceğini ifade etti.

Ayrıca bu ortaklardan şehir dışında bulunan ve genel kurula çeşitli nedenlerden dolayı oy kullanmaya gelemeyecek olanların ise vekalet vererek oylarını kullanabileceklerini altını çizen Öztunç, "Çocukluğumdan bu yana yani 46 yıldır buradayım, çocuklarım burada doğdu ben de Nazilliliyim, Memleketçilik yapmıyorum, Kooperatifimizde ayrıcalık yapmıyoruz, zaten kredi verirken de karşılığında ipotek alıyoruz, Nazilli'mizde 81 ilden olan ortaklarımız var, 350’ye yakın da Malatyalı esnaf var, bunlar arasında kredi çekenlerin sayısı bir elin parmak sayısını geçmez bu söylentileri çıkaranlar gelirler, kayıtlarımızı açar bu söylentilerin de asılsız olduğunu ispatlarız” diye konuştu.


‘TÜM ZORLUKLARI AŞTIK’

11 yıl önce göreve başladığında 8’inci grupta bulunan Nazilli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bugün birinci gruba  yükseldiğini açıklayan Öztunç, o dönemlerde ortakların çektiği kredilerin 1 milyon 844 bin lirasının geriye ödenmediği için icra takibine düştüğünü ve bu paraları tahsil ederek 397 bine kadar çektiklerini ayrıca, yüzde 108 olan takip yüzdesini ise yüzde 5’e kadar düşürdüklerini ifade etti.

8. grupta kredi veremeyen bir kooperatif olmalarına rağmen bugün 1’nci grupta 200 bin lira kredi veren bir kooperatif haline geldiklerini açıklayan Öztunç, “Kooperatifin çeşitli kurumlara olan 242 bin 811 lira 34 kuruş borcunu ödeyerek piyasaya olan borçlarımızın hepsini ödeyerek sıfır borca geldik. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte tüm zorluklarını aştık. Kooperatifin bugün kasasında 11 milyon lira sermayesi bulunuyor. Gelin kooperatifinize sahip çıkın, tercihiniz hangi adaydan yana olursa olsun ama mutlaka oyunuzu kullanın” diye konuştu.
 

oztunc-iddialari-yanitladi-225463-38cffe0fa04a7e5ac1ac787c2f5bd2c9.jpegoztunc-iddialari-yanitladi-225463-a22e1a9e68f3db1d4f6a90eccb444547.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.