Pamukta müdahale alımı yok

Pamukta müdahale alımı yok
ABONE OL
11 Ekim’de incirde müdahale alımıyla ilgili olarak Tariş İncir Birliği ile protokol imzalayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, pamukta müdahale alımıyla ilgili çalışmalarının olmadığını söyledi.

MURAT TAN - Bu sezon incir rekoltesinin yüksek ve kaliteli olmasına karşın fiyat düşüşü nedeniyle durma noktasına gelen kuru incir satışlarına, TMO’dan beklenen müdahale gelirken, geçen yıl kilosu 4.6 liraya çıkan pamuk alım fiyatının 3 liraya düşmesi üzerine üreticilerce pamukta da müdahale alımında bulunulması istendi.  Tariş İncir Birliği ile protokol imza töreni için Aydın’a gelen TMO Genel Müdürü Güldal, pamukta müdahale alımıyla ilgili çalışmalarının olup olmadığıyla ilgili basın mensuplarının sorusunaysa olumsuz cevap verdi. ‘Pamukta müdahale alımıyla ilgili çalışmamız yok’ diyen Güldal, konuyla ilgili olara detaylı açıklamada bulunmaktan kaçındı. 

Öte yandan Güldal’ın olumsuz açıklamasının aksine üreticilerin TMO tarafından müdahale alımı yapılmasıyla ilgili talepleri devam ederken, Aydın’daki iktidar milletvekilleri de ilerleyen süreçte çalışma yapılacağıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.