Pandemide şifa dağıtan 10 ürün

Pandemide şifa dağıtan 10 ürün
ABONE OL
Pandemi döneminde vatandaşların yöresel ürünlere ve şifalı bitkilere talebi arttı. Aktarlarda ise en çok talep gören ürünün kekik olduğu bildirildi.

Nazilli’de uzun yıllardır aktarcılık yapan Deniz Öncü, koronavirüs sürecinde tercih edilen ilk 10 ürünü açıkladı. Öncü, vatandaşların, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici ve virüsün ciğere inmesini önlediği sanılan bitkilerin talep gördüğünü aktardı. Satın alınan ve ürünlerin yüzde 70’ini kullanan müşterilerinin fayda gördüğünü kaydeden Öncü, doğal ürünlerin başında kekiğin geldiğini, kullanıldığında boğazda bulunan bakterinin, ciğere inmesini önlediğini söyledi. Müşterilere önerilen ürünlerin başında kekiğin geldiğini ifade eden Öncü, “Kekik bağışıklık sisteminde ve bakteri öldürmede bir numaralı etkendir. Dağ kekiğini dağlarda toplandıktan sonra bize gönderiliyor. Sıcak suyun içerisine konulup tüketiliyor. Günlük 2 bardak içilmesini öneriyoruz. Kekik yağını ise, içtiğimiz çayın içerisine ya da bir küp şekere damlatılarak tüketiliyor. Eğer virüs bize bulaştıysa boğazdaki tüm bakterilerin ciğere inmesini önlüyor. Kekik şekeri ve kekik suyu da mide ağrısını alıyor.” dedi.

pandemide-sifa-dagitan-10-urun-233027-7cb75881618aa355006428800a7cea2f.jpg
‘KEÇİ BOYNUZU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR’
Keçi Boynuzunun, bağışıklık sistemini en çok koruyan ürünlerden biri olduğunu vurgulayan Öncü, “İçerisindeki mineraller, potasyum, e vitaminiyle vücuda sağladığı dirençle en çok talep gören ürün oldu. Hem doğal şeker takviyesi ve enerji vermesiyle ön plana çıktı bu süreçte. İçerisinde kalsiyum da bulunuyor. Keçi boynuzunu 4 ya da 5 şekilde tüketebiliyoruz. Birincisi un haline getirilerek, içtiğimiz suyun içerisine koyabiliriz. İkincisi çok sert değilse kırarak yiyebiliriz. Kaynatarak da suyunu içebiliyoruz” diye konuştu.
Çam kozalağı şurubunun yine salgın sürecinde ön plana çıktığını söyleyen Öncü, “Çam oksijen üreten bir ağaçtır. Çamın çırası, yaprağı ve kozalağı kaynatılarak yapılır. Bu üçünün içerisine zencefil ve zerdeçal da konulur. Hem bağışıklık sistemini geliştirir hem de üst solunum yolları astım bronşit ve ciğerlerin açılmasında balgam atmada faydalıdır” şeklinde konuştu.

pandemide-sifa-dagitan-10-urun-233027-7aec6ade370903831012411e877d31a5.jpg
‘BAKTERİYİ YOK ETME ÖZELLİĞİ VAR’
Kozmetik sektöründe de kullanılan zeytin yaprağının, koronaya karşı kullanılması nedeniyle talebin arttığının altını çizen Öncü, “Zeytin yaprağını, çay şeklinde içebiliriz. Günde 2 defa tüketmek yeterlidir. Bu bölgede değil ama dışarıya çok fazla sipariş gönderdik. Virüsü bakteriyi yok eden bir özelliği var. Bu süreçte ön plana çıkan ürünler arasında yer aldı” dedi.
Salgın sürecinde Türkiye'de propolis başta olmak üzere arı sütü, ham bal, arı ekmeği gibi katma değerli arı ürünlerine 4 kat talep artışının yaşandığını kaydeden Öncü, “Propolis, bal ya da keçi boynuzu ile karıştırarak kullanabiliriz. Propolis vücuda enerji verir. Vücut direncini arttırır. Özellikle keçi boynuzu veya balla karıştırdığımızda ciğerlere faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisindeki c vitamini ile hem cilde, vücuda, faydası vardır” şeklinde konuştu.
‘SUMAK ÇOK ETKİLİ BİR ÜRÜN’
Ada çayı, sumak ve ıhlamurun olmazsa olmaz ürünlerin başında geldiğini ifade eden Öncü, “Günlük 1 ya da 2 bardak dal olarak kaynamış suyun içerisine atılıp içilir. Bağırsakları rahatlatır, mideyi yumuşatır, vücudun şeker ihtiyacını karşılar. Solunum yollarına faydası da vardır. Sumak çok etkili bir ürün, sürekli tüketildiği takdirde öksürük astım bronşit gibi hasatlıkların iyileştirilmesinde faydası olur. Bağışıklık sitemini güçlendirir. Üst solunum yollarına faydası vardır. Günlük tüketilmesi şarttır. İster ekşi olarak ister çay olarak tüketebiliriz. Belli bir süre sonra farkında olmadan faydalarını görürüz. Ihlamur, bağırsaklara faydası vardır. İçerisinde limonla beraber tüketildiğinde c vitamini karşılar. Demleme yönetimiyle içebiliriz” dedi.

pandemide-sifa-dagitan-10-urun-233027-373ff85e59ee5492c91c1e3d2eef778d.jpg

pandemide-sifa-dagitan-10-urun-233027-3b790103db0a59117d31ca6019934e4f.jpg

pandemide-sifa-dagitan-10-urun-233027-c491ef174b916b6d178ccd86a6d76556.jpg

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.