“Partinin en üst 2 kurulu ihraç kararı verdi”

“Partinin en üst 2 kurulu ihraç kararı verdi”
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, İl Başkanı Süleyman Demirci’nin ihraç kararını yorumladı. Sezgin, “Partinin en üst 2 kurulu kararı verdi” dedi. 

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İl Başkanı Süleyman Demirci’nin ihraç kararını partinin en üst iki kurulunun verdiğini belirtti. Partinin iç tüzüklerine uygun olarak sürecin işlediğini belirten Sezgin, milletvekili olarak kararı yorumlayamayacağını kaydetti. 
“DİSİPLİN KURULU NET İHRAÇ KARARINI VERİYOR”
Kararın oy birliği ile alındığını vurgulayan Sezgin, “İl başkanı belirli şikayet ve değerlendirmeler üzerine ve iç tüzük kurallarına uygun olarak önce Genel İdare Kurulu’nda ele alındı. Ve GİK oy birliği ile Merkez Disiplin Kurulu’na  sevk edilmesine karar verdi. Disiplin kurulu da Çarşamba günü bu konuyu görüştü. İl başkanı da gidip kendi savunmasını yaptı. Pazartesi günü ihraç kararı açıklandı. GİK, büyük kongreden sonra bizim partimizin en üst karar mercidir. Oradan Disiplin Kurulu’na sevk kararı oy birliği ile alınıyor. Ondan sonra disiplin kurulu da net ihraç kararını veriyor. Ben partinin tüzel kişiliğinin en üst düzey kurulunun kararını yorumlayamam milletvekili olarak. Partinin en üst 2 kurulu bu kararı verdi. Önlerindeki dosyayı, sorunu şikayetleri incelemişler, il başkanın savunmasını almışlar. Sonuç olarak bu karar verilmiş. Ama GİK’ten Merkez Disiplin Kurulu’na sevk kararı tamamen oy birliği alınmış” diye konuştu. Sezgin, yeni başkanın atamasının da iç tüzük kararına alınacağını belirtti.

partinin-en-ust-2-kurulu-ihrac-karari-verdi-252066-c90ffac41b815d9f707086498bd12a3a.jpgpartinin-en-ust-2-kurulu-ihrac-karari-verdi-252066-61950bdca661475afc1ab3cd74666c07.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.