Pazar esnafı karardan memnun

Pazar esnafı karardan memnun
ABONE OL
Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Efeler’de pandemi döneminde kapatılan ve geçtiğimiz günlerde yeniden açılan Çarşamba ve Kemer pazarında tezgah açan esnafın alınan karardan memnun olduğunu söyledi.

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye’de pandemi döneminde birçok alan gibi pazaryerleri konusunda da çeşitli düzenlemeler yapıldı. Salgının yayılmasının önüne geçmek adına bir takım tedbirler alınırken Aydın’ın ilçelerinde de bazı pazaryerleri kapatılmıştı. Efeler ilçesinde de pazaryerleri konusunda yapılan düzenlemede yeni pazarlar kurulurken Kemer Pazarı ve Çarşamba Pazarı’nda ise faaliyetlere ara verilmişti. Ancak girişimler sonucu geçtiğimiz günlerde Kemer Mahallesi’nde kurulan pazar ile Meşrutiyet Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarı’nda  faaliyet yeniden başladı. 

“YOĞUNLUK AZALMIŞ OLDU”
Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının artış gösterdiği ilçede pazaryerlerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek adına yeniden açılan pazaryerlerinde tezgah açmaya başlayan esnaf karardan memnun kaldı. Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, açılan pazarlar için emeği geçenlere teşekkür etti. Pazarların yeniden açılmasının hem esnafa hem de alışveriş yapan vatandaşa faydası olduğunu belirten Demirtaş, “Özellikle Salı Pazarı’ndan sonra esnafın elinde malı kalıyordu. Şimdi Çarşamba Pazarı’nda satış yapılabiliyor. Kemer Pazarı açıldı ancak günü sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Cuma gününe alındı. İki pazarın açılmasıyla Salı ve Efekent pazarlarında yaşanan yoğunluğun azalmasını da sağladı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.