Pazar fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti

Pazar fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti
ABONE OL
Salı pazarında bu hafta meyve ve sebze fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti. 

Efeler ilçesinde her hafta kurulan Salı pazarında bu hafta yaşanan fiyat düşüklüğü vatandaş tarafından olumlu karşılandı. Geçtiğimiz hafta kayısı, çilek, kiraz kilosu 10 liraya satılırken bu hafta 5 liraya kadar düşüş gösterdi. 

Domates, salatalık, biber gibi sebzelerin 6 liradan 3 liraya kadar inmesi vatandaşların talebini arttırdı. Yaz mevsiminin vazgeçilmez ürünü olan karpuz fiyatları da bu hafta kilosu 75 kuruştan tezgahlarda yer buldu. 

“FİYAT DÜŞÜNCE TALEP ARTTI”

Geçtiğimiz hafta Pazar fiyatlarını değerlendiren esnaf Adnan Aslan; “Geçen hafta kiraz fiyatları 10 liraydı mesela bu hafta yağmur nedeniyle 5 liraya kadar düşüş yaşadı. Örneğin kayısıda aynı şekilde ve diğer meyve sebzelerde geçen haftaki fiyatlar pahalıydı. Bu hafta gözle görülür bir düşüş söz konusu. Fiyatlar yaklaşık yüzde 50 bir düşüş yaşandı. Bu da vatandaşın ilgisine ve daha fazla ürün almasını sağladı.” ifadelerini kullandı.  

“ÜRÜNLERDE BOLLAŞMA VAR”

Sıcakların artmasıyla beraber ürünlerin fiyatlarında fazlasıyla değişiklik olduğunu kaydeden esnaf Mehmet Cavit Çakıcı ise; “Ucuzluğun ürünlerin bollaşmasıyla da ilgisi var. Seralardan tarlalara geçiş olduğu için domates fiyatlarında düşüş var. Taze fasulye için de aynı şeyleri söyleyebiliriz” diye konuştu. 

pazar-fiyatlarindaki-dusus-dikkat-cekti-222673-28a1146317d0f5ee01d139c35d126e9a.jpgpazar-fiyatlarindaki-dusus-dikkat-cekti-222673-db5dff8e15022ce21db3dc6b68542a6b.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.