Pehlivan: 17 Eylül Türk Demokrasisinin kara lekesi

 Pehlivan: 17 Eylül Türk Demokrasisinin kara lekesi
ABONE OL
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Adnan Menderes’in idam edilişinin yıldönümünde açıklama yaparak, “17 Eylül Türk demokrasinin kara lekesidir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş idamlara mani olmak istemiş ancak mümkün olmamıştır.

HABER MERKEZİ- Merhum Başbakan Adnan Menderes, bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 58’inci yılı dolayısıyla MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan açıklama yaptı. Pehlivan, “Türk tarihine yaşanan ayaklanmalar, kalkışmalar, muhtıra ve darbelerin hedefi Türk Milletinin gelişmesine mani olmak amacıyla yapılmıştır. Türk demokrasinin kara lekelerinden 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası, yargılama süreci, idamların infazı sırasında yaşananlar, Türk düşmanlığının sonucudur. Darbe sonrası sürgün niteliğinde yurt dışına gönderilen subaylardan olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş idamlara mani olmak istemiş ancak mümkün olmamıştır.   Darbeciler; Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül günü sabaha karşı, 17 Eylül'de de Adnan Menderes İmralı adasında idam etmiştir” diye konuştu.

Pehlivan, 1974 Kıbrıs Türk zaferini hazmedemeyenler 1980 darbesini yaptığını söyleyerek, “Adaleti ve vefalığı ile bölgesinde güçlü olmaya başlayan Türk Devletimizi içerideki hainler 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmuşlardır. Çok şükür Türk Milleti teşkilatçı karakteri, birlik ve beraberliği ile hainlere gereken dersi vermiştir. Cumhurbaşkanlığı sistemi  ve gelişen demokrasimiz ile Türk milletine ve tüm insanlığın huzur ve refahının teminatı olan Türk Devletimiz daim olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet eylesin”


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.