Polis memuru feci kazada şehit oldu, 4 asker yaralandı

Polis memuru feci kazada şehit oldu, 4 asker yaralandı
Otomobilin radar uygulaması yapan polis aracına çarpması sonucu trafik kazası meydana geldi. Elim kazada 1 polis memuru şehit oldu, 4 asker ise yaralandı.

Isparta-Eğirdir karayolunun 3. kilometresinde meydana gelen kazada, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli askeri personel İlker A. idaresindeki 17 UY 843 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyeti kaybedildi. Kontrolden çıkan otomobil, yolda radar uygulaması hazırlığı yapan Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Yonuz Turan'a, daha sonra 32 A 5953 plakalı trafik aracına çarptı.

aw192822-03.jpg

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU
Kazada çarpmanın etkisiyle polis memuru Turan ile polis aracı şarampole yuvarlandı. Kazada Yonuz Turan, sürücü İlker A. ile otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E. yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Yaralılar sağlık ekiplerince ambulansla Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı. Polis memuru Turan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

yeni-proje-11.jpg

VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA
Isparta Valisi Aydın Baruş, şehit Turan'ın Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli olduğunu kaydetti. Vali Baruş, “Personelimiz radar uygulaması yapmak üzere polis aracını emniyet şeridine çekiyor. Radar uygulamasını belirtmek için de yine emniyet şeridine uyarı levhası koyuyor. O esnada süratli olduğunu tahmin ettiğimiz bir otomobil polis memurumuza çarpıyor. Olaydan sonra hastaneye kaldırıldı polis memurumuz ancak şehit oldu. Görevi başında şehit olan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Kazada yaralanan askerlerin sağlık durumunun ise iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

NEZAKETİYLE TAKDİR TOPLAMIŞTI
Öte yandan şehit olan polis memuru Yonuz Turan, kış lastiği uygulaması sırasında kameralar tarafından görüntülenmişti. Turan, 13 Aralık 2018 tarihinde Isparta-Antalya karayolu üzerinde yapılan denetimlerde kontroller gerçekleştirmiş, sürücüleri bilgilendirmişti. Otobüslerin yolcularına da bilgilendirme yapan Turan, nezaketiyle takdir toplamıştı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.