Posacı Büyükşehiri ve organizeyi göreve çağırmıştı

Posacı Büyükşehiri ve organizeyi göreve çağırmıştı
ABONE OL
CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, ilçelerde arıtma tesisi kurulması için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet eden AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’yı eleştirdi. 

(MURAT TAN) Arıtma tesisi kurulması konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’yı eleştiren CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Posacı’nın bu çağrıyı Aydın’a değil Denizli ve Uşak illerindeki sorumlulara yapmasının daha doğru olacağını söyledi.

“BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP”

Açıklamasında Posacı’yı hedef alan Mersin, “AKP’li vekil Rıza Posacı her zamanki gibi bizleri şaşırtmayarak bilgisinin olmadığını açıkça anladığımız çok ilginç bir konuyla gündeme gelmiş. Atalarımızın çok güzel bir sözü var “iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır” diye. Sayın Posacı almış eline iğneyi de çuvaldızı da kendi hariç herkese batırmaya çalışıyor. “Başka Aydın Yok” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesini Menderes Nehri’nin kirliliği için göreve çağırıyormuş. Sayın vekilin haberi yok galiba ama bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp deyip yine de anlatalım” dedi.

“NEHİR AYDIN’A KİRLENMİŞ OLARAK ULAŞIYOR” 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğa ve çevrenin korunması için önemli yatırımlar yaptığını belirten Mersin, “Öncelikle Büyük Menderes Nehri Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinden doğan Uşak, Denizli’yi dolaşan ve son olarak Aydın’a ulaşarak denize dökülen bir nehirdir. Bu nehir Uşak ve Denizli’de tekstil ve deri fabrikalarından dökülen arıtılmamış atık sular yüzünden kirlenerek tam olarak 4. kirlilik derecesiyle il sınırlarımıza giriş yapıyor. Yani son durağı olan Aydın’a zaten aşırı kirlenmiş olarak ulaşıyor. Önce iğneyi kendine batır ve zaten bu konuda görevini fazlasıyla yapan, doğa ve çevrenin korunması için önemli yatırımlar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesini göreve davet etmeden önce Menderes’in kirli bir şekilde bize ulaşmasında büyük emeği geçen Uşak ve Denizli’deki sorumluları davet et görelim” diye konuştu. 

“DENİZLİ VE UŞAK’TAKİ YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDECEKSİN”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyle ilgili sorumluluklarını yerine getirdiğini söyleyen Mersin, “Aydın Büyükşehir Belediyesi kendisinin de söylediği gibi ‘Başka Aydın Yok’ diyerek gereken yüksek bir hassasiyetle Aydın’ı güzel ve aydınlık yarınlara taşımaya devam ediyor. Ama vekil Posacı evine kirli bir şekilde ulaşan suyun hesabını ev ahalisine soruyor. İlginçtir suyu kirleterek gönderen komşularına sesi çıkmıyor. Kendisini biraz akıl, biraz mantık ve biraz da coğrafya bilgisine davet ediyorum. Sayın vekil acaba kendi partisinin mensubu diye mi Denizli ve Uşak belediyelerini göreve davet etmiyor diye de sormadan edemeyeceğim. Temizlenmesini istiyorsan gideceğin adresler belli, adres kâğıdına kadar yazdık eline tutuşturduk. Sen de bir zahmet kapılarını çalıp soracaksın. O kadarını da yaparsın artık milletin vekili olarak değil mi?  Suyumuzu kirleten Denizli ve Uşak illerindeki sorumluları göreve davet edeceksin işte o kadar” dedi. 

“JEOTERMAL SORUNUNU DA ÇÖZERSEN SEVİNİRİZ” 

Denizli ve Uşak illerindeki sorumluları göreve davet etmesinin biraz cesaret işi olduğunu söyleyen Mersin, “Tabi kendi parti mensubun olan sorumlulara bunları söylemek ama bir Aydınlı olarak üstüne düşen ve seni seçen ta Ankaralara yollayan Aydın halkının senden beklediği de budur. Ama bu tutumun yani Uşak veya Denizli vekili gibi gelip Aydınlıdan hesap sorman kamuoyunda kafa karışıklığına neden oluyor benden söylemesi. Bir diğer hususta artık Aydınlı her sabah çürük yumurta kokusu yayan jeotermallerden bıktı. Bir el atıp, şu işi de çözersen seviniriz” dedi. 

chpden-posaciya-cevreci-cagri-102821-a32a13af59003e3ca0f234b3ada8f792.jpgchpden-posaciya-cevreci-cagri-102821-c148ff8484c7002ab60dcf19f6629697.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.