Posacı ile Yavuz’dan incir üreticilerine müjde 

Posacı ile Yavuz’dan incir üreticilerine müjde 
ABONE OL
İncir üreticilerine müjde 

MURAT TAN - Son günlerde Aydın incirinin fiyat düşümünden dolayı zorluk çeken incir üreticilerini rahatlatmak adına müdahale alımı yapılması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştiren Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz’dan bir müjdeli haber daha geldi. 
 Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonrasında Kooperatifçe incir alımı yapılması kararı alındığını belirten AK Partili milletvekilleri, konuyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada, “Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz istişareler sonrasında Aydınımızın markası olan incirimizin kooperatifçe alımının yapılması kararı alındı. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandılar. 

“ALIM İÇİN GEREKLİ TALİMAT VERİLDİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün kısa süre içerisinde incir alımında bulunacağını ifade ettiler. Posacı ile Yavuz konuya ilişkin açıklamalarında, “İncirdeki fiyat düşüşünün önüne geçerek üreticinin zarar etmesini engellemek amacıyla gerek görülürse müdahale alımı yapılması için sürdürdüğümüz görüşmeler çerçevesinde, bugün Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik. Genel Müdürümüz Sayın Fahrettin Poyraz ile Aydın incirimizin rekolte ve mevcut fiyatları üzerine bilgi alışverişinde bulunduk. Son günlerde yaşanan fiyat düşüşü sebebiyle üreticinin mağdur olmaması için kooperatifçe bir alım yapılmasının uygun olacağı konusunda genel müdürümüz Sayın Poyraz ile görüşlerimizi paylaştık. Poyraz, konuyu hızlı bir şekilde satın alma müdürü ve kooperatif marketleri müdürü ile paylaşarak Aydın inciri alımının yapılması konusunda gerekli talimatı verdi. Kısa süre içerisinde Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından incir alımı yapılarak incir üreticilerimizin rahatlaması inşallah sağlanacak. İncir alımı yapılması talebini ilettiğimiz Genel Müdürümüz Poyraz’a bizleri makamında misafir ettiği ve Aydınlı incir üreticilerimizin rahatlamasını sağlamak amacıyla sunmuş olduğumuz talebimizi zaman kaybetmeden sonuçlandırdığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.