Projede imzalar atıldı 

Projede imzalar atıldı 
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın seçim vaatlerinde yer verdiği ve göreve geldiği günden beri üzerinde yoğun bir mesai harcadığı Büyükdağlı Mahallesi'nde bulunan Küçük Arık Sokak iyileştirme ve 14 ev restorasyonu çalışmalarını kapsayan projede imzala

AYŞE AKTAŞ - Karacasu’da Belediye Başkanı Zeki İnal'ın girişimleriyle Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Karacasu Evlerinin restorasyonu ve Küçükarık sokak iyileştirme projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Aydın Valiliği tarafından desteklenirken proje Bakanlık tarafından 1 milyon lira hibe almaya hak kazanmıştı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer'in ilçeye gelerek Belediye ile protokol imzalamasıyla birlikte projenin desteklenmesi de resmiyet kazandı. Tuncer ve İnal’ın imzaları attığı törene Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karacasu İlçe Başkanı Murat Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ve Meclis Üyesi Memduh İlgili katıldı.

‘VİZYONUMUZ BUYDU’
Proje kapsamında özel şahsa ait 10 ev ve kamulaştırılmış iki evin restore edileceği ve ayrıca sokak iyileştirme çalışmasının yapılacağı bilgisini veren Başkan İnal,”Seçildiğimiz günden bu yana Karacasu’yu turizm şehri yapacağız dedik. Vizyonumuz buydu. İlk projemiz olan Küçük Arık Sokak iyileştirme projemiz için imza törenimizi düzenliyoruz. Karacasu çok eski bir medeniyete sahip bir ilçemiz. Burada eski evlerimiz ve sokaklarımız var. Bu ev ve sokaklarımızı yaparak Aydın’da yeni bir Safranbolu oluşturma yoluna gitmek istiyoruz. Karacasu’da bu anlamda ilk projemizi Küçükarık’ta yaptık. Burada 10 tane özel ve 2 kamulaştırılmış ev mevcut. Buraların projesi ve rölöve çalışmaları Kültür Bakanlığımız tarafından yapıldı. Bu çalışmalarımız onaydan geçti. Uygulama projesi de kabul edildi. Bakanlığımızın büyük destekleri oldu. Uygulama projesinde 900 bin lira bir hibesi var Bakanlığın. Karacasu halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

karacasuyu-turizm-sehri-yapacagiz-213792-bc369163948965441d02053b4ae3a5e2.jpeg1-036.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.