Protokolün ilk bölümü yayınlandı

Protokolün ilk bölümü yayınlandı
ABONE OL
TFF, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen liglerin tamamlanması ihtimali ile ilgili Futbola Dönüş Öneri Protokolü hazırlarken protokolün ilk bölümü de paylaşıldı. 

TÜRKER KOCAKAHYA- Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen liglerin yeniden başlaması için çalışmalar yapılıyor. Haziran’da başlaması gündeme gelen futbol ligleri konusunda da Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) Futbola Dönüş Öneri Protokolü hazırlandığını açıkladı. TFF internet sitesinde yayınlanan protokolle ilgili yapılan açıklamada, “TFF Sağlık Kurulu tarafından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik "Futbola Dönüş Öneri Protokolü" hazırlandı. Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Öneri Protokolü, Hazırlık Dönemi, Müsabaka Dönemi ve Pozitif Test Senaryosu olmak üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor” denildi. 

BÖLÜMLER HALİNDE PAYLAŞILACAK
Protokolün ilk kısmının yayınlandığının altı çizilen açıklamada, “Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, "Genel Prensipler", "Hazırlık Dönemi - Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi" ile "Pozitif Test Senaryoları"nı içeren ilk kısmı yayınlandı. Sağlık Kurulu; Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Örgütü, FIFA ve UEFA Sağlık Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek. Acıbadem Sports ve T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan protokol, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına yönelik kararı sonrasında uygulamaya konulacak” ifadeleri kullanıldı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.