Rektör Aldemir eski yönetimi topa tuttu

Rektör Aldemir eski yönetimi topa tuttu
ABONE OL
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

(BURHAN CEYHAN) Aldemir, "Önceki yönetimi eleştirerek, "1992 yılında kurulan ADÜ'de 7 rektörden 2'si ihraç edilirken, 1’i tanesinin de ihraç edilmesi yolda” dedi ve isim vermeden önceki rektör Cavit Bircan'ın ihraç edileceğini iddia etti.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir 21 Ocak tarihinde göreve geldikten sonra ilk geniş çaplı basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Aydın Gazeteciler Cemiyet Başkanı Semra Şener, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile rektör yardımcıları katıldı.

Toplantıda Rektör Aldemir, “Her yere hocası olmamasına rağmen fakülte açmışlar. Benim çocuğum olsa Karacasu’ya göndermem. O zaman neden Bozdoğan’a gidip Halkla İlişkiler Bölümü açtınız? Bozdoğan’da Halkla İlişkiler Bölümü olur mu?" diyerek önceki rektörlerin yaptıklarını eleştirdi. Rektör Aldemir üniversitenin kuruluş aşamasından bugüne gelene kadar ortaya çıkan plansızlıklara değindi. Aldemir, "1992 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi'ne sahibiz. Ancak bir yerleşik düzeni bile yok. Göreve geldiğimde sordum. Yerleşim yeri düzenini bilen yok. Biz neye göre bölüm açtık? Birisi istiyor diye bölüm mü açılır? Eskiden köylerde önce bir oda yapılır, ardından çocuk sayısına göre odalar eklenirdi. Burasını da bir köye benzetmişler.” dedi. 

Rektör Aldemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“HİÇ BİR ÜNİVERSİTE TARİHİNDE YOK”
“Bu makama oturanlar bir ay sonra şöyle düşünmüş: 'Ben artık bundan sonra ya milletvekili ya da belediye başkanı olurum.' Önce bir otur şu rektörlüğü adam gibi yap. Ondan sonra ne olacaksan ol. Daha birinci dönemi tamamlamadan ben ikinci dönemi nasıl yaparımın hesabını yapmaya başlıyor. Rektörler koltuğa yaslanarak 'Benim geleceğim açık' diyordu. Senin ne geleceğin açık ki, işte dağıldınız gittiniz. İkisi ihraç oldu, birisi de olacak. Hiçbir üniversitenin tarihinde böyle bir şey yok. Şu ana kadar 7 rektör görev yaptı bunlardan 2’si ihraç oldu, 1’isi de yakında olacak, yolda.”

“GÖRÜŞMELERE NOKTAYI KOYDUM”
“Göreve geldiğim günden beri içinizden bazı basın mensupları görüşme randevusunda bulundu. Birine versem diğerine vermesem iyi olmazdı. Sizler kamuoyunun gözü kulağısınız. Bizler Aydın’da olan her şeyi sizden öğreniyoruz. Bunun için as solistler en son sahneye çıkar, ben de sizi as soliste benzetiyorum. Bu nedenle sizi en sona bıraktım ve böyle bir toplantı düzenledim. Siyasiler, kaymakamlar, STK’lar ve benzeri ilçe başkanları 7-8 defa randevu istiyor. Eğer bir bu şekilde randevu verirsek, buradaki çalışmayı kilitlemiş oluruz. Böyle bir şansımız yok. Bugün de görüşme finalini sizinle yapayım istedim. Bundan sonraki görüşmelerde de çok önemli olmayınca görüşme için randevu vermeyeceğim. Son noktayı burada koydum.”

“KİM NE DERSE DESİN”
“Biz ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz Aydın için göreve geldik. Kim ne derse desin. Önüme gelen engelleri aşar geçerim. Biz bir takım oyunuyuz. Sizinle birlikte yol alacağız. ADÜ’ye basının girmesi yasakmış. Ne demek yasak. Üniversitemizin her bölümü basın açıktır. Aydın halkının ADÜ’den bir haberi yok. Bundan sonra halkımızla temas ederek çalışacağız. Çünkü Aydın halkı üniversiteye soğuk bakıyor. Biz halka yukarıdan bakan üniversite olmayacağız. Yolumuza bakacağız. Şu ana kadar boğazımdan kuruş geçmedi, bundan sonra da kimse geçiremez. İyi bir yönetimle ADÜ’yü Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına taşıyarak marka yapacağız”

rektor-aldemir-adude-7-rektorden-2si-ihrac-oldu-1i-yolda-101536-7e5e457bccb323f0899776ed07362554.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum