Sabahattin Ali'nin ismi Kuşadası'nda yaşıyor

Sabahattin Ali'nin ismi Kuşadası'nda yaşıyor
ABONE OL
Kuşadası Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın usta kalemi Sabahattin Ali’nin ismini taşıyan sokakta yürüttüğü yayalaştırma çalışmalarını tamamlayarak usta kalemin heykelini yerine yerleştirdi.

Kuşadası Belediyesi, ilçenin estetik yüzü için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bağlı ekipler, alt ve üst yapı yenileme ve çevre düzenleme işlerini merkeze uzak mahallelerde de sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda son olarak Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Sabahattin Ali Sokak’ta yürüttüğü yayalaştırma çalışmasını tamamladı. Motorlu araç trafiğine kapatılan sokağa yürüyüş yolları yapıldı. Çeşitli bitkiler ve dekoratif malzemeler kullanılarak peyzaj çalışması yürütülen sokağa ayrıca oturma grupları ve sokaktaki can dostlar için suluklar yerleştirildi. Düzenleme çalışmaları sokağın başına Sabahattin Ali’nin heykelinin yerleştirilmesi ile sona erdi. 

HEYKEL 3 AYDA TAMAMLANDI

Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin ismini taşıyan sokağa yerleştirilen heykel, Melahat Olçum Şahin ve Gülcan Erçin tarafından 3 ay gibi kısa bir sürede hazırlandı. Heykeltıraşlar, Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna, Sırça Köşk gibi eserleriyle milyonlarca okurun kalbinde taht kuran Sabahattin Ali’nin heykelini hazırlamak için önce çamurla modelaj çalışması yürüttü. Daha sonra ise alçı kalıp alınarak polyester döküm yapılan eser, patina işlemiyle birlikte bronz bir görünüme kavuştu. Yazdığı, öykü ve romanların yanı sıra Ahmet Kaya, Edip Akbayram, Ali Kocatepe, Sezen Aksu ve Zülfü Livaneli gibi müzisyenler tarafından bestelenen şiirleriyle de kitlelere ulaşan Sabahattin Ali’nin heykeli Kuşadalıların büyük beğenisini topladı. 

sabahattin-alinin-ismi-kusadasinda-yasiyor-217978-aa4cb48c4284b2ad7586465b72a805f4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.