Sağanak çiftçiyi sevindirdi

Sağanak çiftçiyi sevindirdi
ABONE OL
Aydın’ın Koçarlı ilçesinden de geçen ve geçtiğimiz yıllarda taşkınların yaşandığı Büyük Menderes Nehri de yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. 

GÖKHAN DÜZYOL - Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, “Bir zamanlar taşkınlar yaşanmasın diye dua ettiğimiz Büyük Menderes Nehri’nde, şimdilerde yağmur yağsın diye dua ediyoruz.” dedi.

Aydın'da birçok tarım alanına su veren ve artan yağışlar sebebiyle geçen yıllarda taşkınların yaşandığı Büyük Menderes Nehri de kuraklıktan etkilendi. Salı gecesinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış Aydın’da çiftçileri sevindirdi.

"TAŞMASIN DİYE DUA EDERDİK ŞİMDİ YAĞSIN DİYE DUA EDİYORUZ"
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, geçen yıllarda baş gösteren sağanak yağıştan dolayı bölgede sık sık taşkınların yaşandığını anımsattı. Bir zamanlar taşkınların yaşanmaması için dua ettiklerini bildiren Öztürk, şimdilerde de yağmur yağsın diye dua ettiklerini kaydederek, “Bu sezon, yağış ve verim bakımından ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Eskiden Menderes Nehri’nde taşkınlardan dert yanardık. Çok şükür şimdilerde Menderes Nehri’nde taşkın olmuyor. Yağışın yavaş yavaş olması ve sel baskınlarının olmaması çok iyi oldu. Tarlalar zaten suya açtı ve toprak suyu emdi. Buğday, mısır ve diğer ürünlerin suya ihtiyacı vardı. O ihtiyaç giderildi. Önümüzdeki günlerde de yağışlar olursa kuraklık bir miktar azalacaktır. Son yağışlar, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ancak temennimiz taşkına neden olacak kadar olmasa da Menderes Nehri’nin yataklarını dolduracak kadar yağışların olmasıdır. Yağışların artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Büyük Menderes Nehri’nde en son 2019 yılında artan sağanak yağıştan ötürü büyük taşkınlar yaşanmıştı.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.