Sağlık Bakanlığı 9 Bin 576 Atama İçin Tarihleri Açıkladı

Sağlık Bakanlığı 9 Bin 576 Atama İçin Tarihleri Açıkladı
ABONE OL
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımlar için 9 bin 576 kontenjan ayrıldı. Bakanlık resmen alımların yapılacağı tarihleri ilan etti.

Türkiye genelince kamu personeli adayı vatandaşlar için önemli bir gelişme olarak hemen her gün resmi kurumların yayımladıkları personel alımı ve işçi alımı ilanları takip edilirken, yayımlanan ilanlardan  edinilen sonuçlara göre kamu personeli sayılarında değişiklikler yaşanıyor.

Kamu personeli olmak isteyen adayların öncelikli olarak puan elde ettikleri KPSS sınavından sonra en önemli  veri olan ve özellikle bakanlıklar tarafından yayımlanıyor olan istihdam ilanları için adaylar takipte kalıyor.

Uzun süredir Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan ve bir süredir sadece yarısı kadar bir alımın yapıldığı sağlık personeli alımı için bakanlık tarafından beklenen açıklama da bu doğrultuda gelmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bizzat açıklanan rakamlara göre; 8 bin 876 tabip, 633 uzman tabip ve 67 yan dal uzman tabibi olmak üzere toplam 9 bin 576 boş kadro için personel ataması nın yapılacağı ilan edildi.

Söz konusu alımların kura sonucu belli olacağı ilan edilirken, kura ile gerçekleştirilecek olan tayin işlemlerinin ise 11 Eylül 2019 tarihinde yapılacağı açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.