Sağlık çalışanları için gönüllü çalışma 

Sağlık çalışanları için gönüllü çalışma 
ABONE OL
Aydın Gençlik Merkezi, tüm Türkiye’de başlayan proje kapsamında koronavirüs salgınında  fedakarca görevlerini yapan sağlık çalışanlarının kullanması için siperli maske üretiyor. 

TÜRKER KOCAKAHYA  - Koronavürüs salgınına karşı Türkiye’de önemli tedbirler alınırken bu süreçte özellikle sağlık çalışanlarının fedakar çalışmaları dikkat çekti. Çalışanların sağlığının korunması açısından ise yeni bir proje başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı başlatılan proje kapsamında Gençlik Merkezleri’nde sağlık çalışanlarının kullanması için siperli maske üretiliyor. Gençlik Liderleri’nin sürdürdüğü çalışma kapsamında Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Aydın Gençlik Merkezi de üretime başladı. Malzeme teminini çok kısa sürede yapan Gençlik Merkezi, hem 3D yazıcı hem de el emeği ile yüzlerce maske üretiyor. 

“GENÇLERİMİZİN EMEKLERİYLE GÜZEL BİR BOYUT KAZANDI”
Verimli ve hızlı bir şekilde üretimi gerçekleştirilen maskeler yüzü tamamen korumaya yönelik tasarlandığı için yaşanacak bir püskürümde virüs yayılımını engelliyor. Bu yönüyle sağlık çalışanları için çok önemli bir ekipman olan maskelerin, gerekli sterilizasyon sağlandıktan sonra Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikcioğlu, “Bu süreç, ülkemizin de hamdolsun her kurumuyla çok güzel yönettiği bir süreç. Koronavirüs ile mücadelede ülkemizin maske konusundaki ihtiyacı göz önüne alındığında bakanlığımızın başlattığı bu çalışma gençlerimizin emekleriyle güzel bir boyut kazandı” dedi. Fillikçioğlu, üretimle ilgili destek ve çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

a1-002.jpga3-001.jpguu.jpg

tttt.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.