Sağlıkçılar Beyaz Nöbet Eylemi yaptı

Sağlıkçılar Beyaz Nöbet Eylemi yaptı
ABONE OL
Sağlık görevlileri, ADÜ Tıp Fakültesi Polikliniklerinin önünde Beyaz Nöbet Eylemi yaptı. Sağlıkçılar; “Vazgeçmiyoruz, oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!” sloganı attı. 

Aydın Tabip Odası önderliğinde bir araya gelen, Birlik ve Dayanışma Sendikası Aydın Şubesi, Genel Sağlık İş Sendikası Aydın Şubesi, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Aydın Şubesi, Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi polikliniklerinin önünde Beyaz Nöbet Eylemi yaptı. 
Halkın ve sağlık görevlilerinin sağlık hakkının giderek geriletildiğini söyleyen Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık; “Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte halkın sağlık hakkı, başta hekimler olmak üzere sağlık emekçilerinin de çalışma hakları giderek geriletilmiş, sağlık alanı bile isteye çökertilmiştir. Bu adımların hiçbir aşamasında sağlık emek-meslek örgütlerinin itirazlarının dikkate alınmamasının getirdiği yıkım ayyuka çıkmışken biz sağlık emekçilerine hâlâ karar mekanizmalarında söz hakkı vermeme ısrarı ile aynı yanlışa devam edilmektedir” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ SIRALADI
Sağlık çalışanlarının taleplerini sıralayan Başkan Çıbık; “Ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi. Koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği birinci basamak sağlık hizmetlerinin oluşturulması, ceza yönetmeliğinin iptal edilmesi. Sağlıktaki personel sayısının kadrolu güvenceli istihdam ile OECD ortalamasına çıkarılması. Asistan hekimler başta olmak üzere uzun süreli ve angarya çalışmanın kaldırılması. Emekliliğe yansıyan yoksulluk sınırı üzerinde temel ücretin tüm hekim ve sağlık emekçilerine uygulanması; üstüne eğitim durumu, hizmet yılı, mesleki risk gibi faktörler ile ücret skalasının belirlenmesi. Sağlık hizmetlerinde katkı katılım payı, reçete ücreti vb adlarla alınan ücretlerin iptal edilmesi. COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması. Etkin sağlıkta şiddet yasası çıkarılması, güvenli işyerleri planlanması. Liyakatsiz atamalar, soruşturmalar, mobbing, güvenlik soruşturmaları, KHK’ler ile dayatılan antidemokratik uygulamaların derhal bitirilmesi. Özel sağlık kuruluşlarında ciro baskısına, taşeronlaştırmaya, güvencesiz çalışmaya son verilmesi. Sağlık hizmetlerinin planlanmasından sunulmasına kadar hekim ve sağlık emekçilerinin örgütleri aracılığıyla karar alma mekanizmalarında yer alması. Emek bizim, söz bizim” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.