Sağlıkçılara çanta ve malzemeleri teslim edildi

Sağlıkçılara çanta ve malzemeleri teslim edildi
ABONE OL
​​​​​​​Aydın’da kurulan ve Türkiye’de tek olan Spor Müsabakaları Sağlıkçıları Derneği (SMSD), düzenlediği törenle üyelerine içinde sağlık malzemeleri bulunan çanta, kıyafet ve yaka kartları dağıtıldı.

TÜRKER KOCAKAHYA- Spor Müsabakaları Sağlıkçıları Derneği, düzenlediği törenle üyelerine sağlık malzemesi, çanta, kıyafet ve yaka kartlarını dağıttı. Keyif Bahçesi’nde düzenlenen törene Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Serdar Küçük, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, SMSD Başkanı Deniz Yaylı, Aydın İl Hakem Kurulu Üyesi Ali Hakan Koç, Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz, Efeler Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve dernek üyeleri katıldı.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK                        
Toplantıda konuşan ve sahalarda sağlıkçıların yaşadığı birtakım sorunların önüne geçmek adına derneği kurduklarını belirten Başkan Yaylı,  ASKF Başkanı Hasip Arıkan’dan da destek aldıklarını ifade ederek “Sağlıkçı arkadaşlarımızın katılımıyla yönetimi oluşturduk ve şu an 50 kişilik bir aileyiz. Bütün ilçelerde arkadaşlarımız var ve maçlara yüzde 100 katılım sağlıyoruz. Malzemelerimizi, kıyafetlerimizi ve yaka kartlarımızı dağıttık. Bundan sonra da üyelerimize yönelik eğitim çalışmaları yapmak istiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yapıyoruz. Yine spor hekimlerinden de bilgiler almak için toplantılar düzenlemek istiyoruz” dedi. Dernek olarak Türkiye’de ilk ve tek olduklarını dile getiren Yaylı, diğer illere de örnek olmasını temenni etti.

“DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sağlık Bakanlığı ve ASKF’nin bağlı olduğu konfederasyon arasında yapılan protokolle müsabakalara sağlıkçı ataması görevinin federasyonlara verildiği ifade eden Başkan Hasip Arıkan, “Bu karar sonrasında sorumluluğumuz artmıştı. Sonrasında arkadaşlarımız dernekleşmek için adım attı. Biz de destek ve yardım kararı aldık. Yetki arkadaşlarda ama denetim ve destek ASKF’de olacak.  İyi niyetli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Arkadaşlara önce sponsor firmadan çanta temin edildi. Sonrasında çantalara Türkiye Futbol Federasyonu’nun gönderdiği malzemeler yerleştirildi. Yaka kartı ve tek tip kıyafetler dağıtıldı. Ortak amaç sporcu sağlıdır. Bu kapsamda bilgilerin sürekli güncellenmesi için seminerler de düzenlenecek. Malzemeler konusunda destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi. Arıkan, birçok ilde atamanın yüzde 60-70 civarında olmasına rağmen Aydın’da yüzde 100’e ulaşıldığının altını çizdi.

SAKATLIKSIZ SEZON DİLEDİ
Yıllardır ilçelerde sürekli olarak sağlıkçı ve ambulans problemi yaşandığını anımsatan Şube Müdürü Serdar Küçük ise “Sağlık Bakanlığı’nın açtığı ilkyardım kursuna bizim personelimiz de katıldı. Salon sporlarında sağlıkçı problemi yaşıyorduk. Bu ilkyardım kursu sonucunda 35-40 arkadaş faydalandı ve sahalarda görev yaptı. Geçen sezon SMSD’de organize edildi. Çok başarılı oldular. İnşallah sakatlık olmadan çantaların kullanılmasına gerek kalmayacak bir sezon dilerim. Arkadaşlara emekleri için teşekkür ederim” dedi.

“50 ÜYEYE ULAŞTIK
Yola çıkarken spor camiasındaki başkan ve yöneticilerden önemli destek gördüklerini ve güç kazandıklarını dile getiren derneğin kurucu başkanı Abdullah Babat ise “Aydın’da 50 üyeye ulaştık. 50 üyemizin hepsinde aynı malzemeler ve ekipmanlar mevcut. Önümüzdeki süreçte üyelere, profesyonel bir ekip tarafından sporcu sağlığı eğitimi verilerek sporcu sakatlanmalarında ilk müdahaleyi daha sağlıklı ve doğru biçimde yapmayı sağlayacağız. Türkiye’ye örnek olmasını düşündüğümüz bu oluşumun Aydın amatör sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere maddi ve manevi desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara kendim ve derneğim adına teşekkürlerimi sunarım” dedi. Kurucu başkan olarak meşaleyi yaktığını belirten Babat, sönmemesi için yönetim kurulu olarak çalışacaklarını da belirtti.

saglikcilara-canta-ve-malzemeleri-teslim-edildi-137059-22e116965f832d41b40cec49e0fcad11.jpgsaglikcilara-canta-ve-malzemeleri-teslim-edildi-137059-87a3f6c751e996ec9eb7a6a4c3c2e085.jpgsaglikcilara-canta-ve-malzemeleri-teslim-edildi-137059-669406e3cd51a7e4a44db57d29edfd36.jpgsaglikcilara-canta-ve-malzemeleri-teslim-edildi-137059-dda8504f5bbe218ad55cad74d9840ef6.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.