Sağlıkçıları acıları da birleştiremedi

Sağlıkçıları acıları da birleştiremedi
ABONE OL
Aydın’daki sağlık çalışanları “AKP İstifa, bakan istifa” sloganın atılması üzerine tartıştı. 

Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için yurt genelinde sağlık sendikaları, platformları, odalar ve dernekler bir araya gelerek açıklamada bulundu. Aydın’daki sağlıkçılar da üyesi bulundukları sağlık sendikaları, platformları, odalar ve derneklerini yalnız bırakmayarak yapılan açıklamaya katıldı. Çeşitli isimler adı altında birleşen sağlıkçılar meslektaşının yaşadığı durumda daha birlik olamayarak görüş ayrılığı yaşadı. 

 

Görüş Ayrılığı yaşayan sağlıkçılar farklı saatlerde farklı hastane önlerinde açıklamalarda bulundu. Sağlık Sen Aydın Şubesi, Aydın Devlet Hastanesi önünde saldırıyı kınayarak açıklamada bulundu. Hemen ardından Aydın Sağlık Platformu adı altında toplanan sağlıkçılar basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması esnasında “AKP İstifa, bakan istifa” sloganı atıldı. Bazı sağlıkçılar yaşanan olayın siyasileştirildiğini düşünerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Sağlıkçıların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ve hükümetin istifa etmesi yönünde yapılan açıklamayı doğru bulmadığını söyleyerek sesini yükselti. Tepki ardından hastane önünde tartışma yaşandı. Tartışma Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin müdahalesi sonucu  büyümeden sonlandırıldı. 
Polis ekipleri her iki tarafı sakinleştirmek için çaba harcarken çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Sağlıkçıların böyle bir durumda dahi birlik olamaması dikkat çekti. 
OLAY SİYASİLEŞTİRİLDİ 
Ayrıca diğer sendikaların da farklı hastaneler önünde birleşip açıklama yapması da tepkilere neden oldu. Bazı sağlık çalışanları da durumun siyasileştirilmesine üzüldüklerini, durumun kullanıldığını ifade  etti. 

 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.