Sağlıkla beraber esnaf da korunmalı

Sağlıkla beraber esnaf da korunmalı
ABONE OL
Koronavirüs önlemleri ile birlikte Türkiye’de birçok organizasyon iptal edildi.

KIYMET SARIYILDIZ - Organizasyon şirketleri de iptal edilen organizasyonlardan dert yanarken devletten yardım beklediklerini dile getirdi.

Aydın’da Elit Fotoğrafçılık ve Elit Prodüksiyon’un sahibi Serkan Çuhadar, koronavirüs salgını nedeniyle sektörde yaşadıkları sorunları dile getirdi. Çuhadar, “Biz Aydın’da ilk darbeyi öğrencilerin gidişiyle yedik. Kapı müşterimiz düştü, Aydın’ın en işlek caddesi olan Adnan Menderes Bulvarı bomboş.  Bizim işimiz organizasyonlarla ilgili. Yani toplu alanlarla ilgili kafe ve toplu eğlence alanları kapatıldı. Bizim konser sistemlerimiz de var. Organizasyonlarımız iptal edilmişti zaten, ikinci darbemiz o oldu. Düğünler de iptal edilirse sektördeki çoğu firma gibi biz de sıkıntıya gireceğiz. Bizi kötü etkiledi” dedi. 

Bugüne kadar 5 organizasyonlarının iptal edildiğini dile getiren Çuhadar, “ İlerleyen süreçte ne olacak bilmiyoruz. Madem koronavirüse karşı bir mücadele başlatılacak bunu esnafa da zarar vermeyecek şekilde yapmalıyız. Eleman giderleri, dükkân giderleri devam ediyor ama gelir yok. Bir zaman sonra biz de diğer herkes gibi büyük ekonomik krizin içinde boğulacağız” ifadelerini kullandı.

Koronavirüse karşı mücadelede devletten esnafa destek vermesini talep eden Çuhadar, “Virüse karşı mücadele vereceksek devlet de esnafı desteklenmeli. Elaman giderlerine, kira, vergi giderlerine devlet destek olsun. Geçen sezon seçimlerden dolayı işlerimiz etkilendi. Bu sene de virüs çıktı. Sezon yine etkilendi. Ekonomik olarak çok etkiledi” dedi.   

Bir an önce hayatın normale dönmesi temennisinde bulunan Çuhadar, “Bizler korkmadan sokakta rahat rahat dolaşalım istiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Millet olarak bu zor günleri zararsız atlatmamızı  temenni ediyorum. Tabi ki sağlık her şeyden önemli fakat sağlıkla beraber esnaf da korunmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.