“Sahada basın mensupları oynamıyor”

“Sahada basın mensupları oynamıyor”
ABONE OL
Nazilli Belediyespor’da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda basın mensuplarının haberleri ve köşe yazılarıyla ilgili yapılan konuşmalara NGC’den tepki geldi.

(TÜRKER KOCAKAHYA) Kaçırılan şampiyonluğun faturasının basına kesilmesinin tam bir talihsizlik olduğunu kaydeden NGC Başkanı Ümit Özmen, “Sahada basın mensupları oynamıyor” dedi. 

TFF 3. Lig takımlarından Nazilli Belediyespor’da olağanüstü genel kurul gerçekleştirdi. Nurettin Özkat’ın başkanlığa seçildiği genel kurula basına yönelik ithamlar damga vurdu.  Konuşmalarda basında çıkan haberler ve köşe yazılarına tepki gösterildi. Konuşmalar konusunda Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nden (NGC) sert bir açıklama yapıldı. Cemiyet adına konuşan Başkan Ümit Özmen, Özkat başkanlığındaki yeni yönetime başarılar dilerken, “Olağanüstü genel kurulun Dilek ve Temenni bölümünde konuşulan konular Nazilli’de spor camiasını olduğu kadar Nazilli Basın camiasını da derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı. 

“SAFSATADAN İBARETTİR”
Basın mensuplarının haberlerinin karalandığını vurgulayan Özmen “Nazilli’de görev yapan basın kuruluşları ve gazetecilerin, kamu yararını koruma ve kamuoyunu aydınlatma görevini ifa ettiği apaçık ortada olan haberlerinin karalanmasının yanı sıra kulübün 2. Ligden 3. Lig’e düşmesi başta olmak üzere geçtiğimiz sezon kaçırılan 3. Lig şampiyonluğu ve play-off’larda elenme faturasının Nazilli Basınına kesilmesi tam bir talihsizliktir. Nazilli Belediyespor futbolcuları ve teknik heyetinin dile getirilmediği başarısızlık konuşmaları sırasında hedefi saptırmak amacıyla eski yönetim kurulunun, basın mensuplarını ve Nazilli taraftarını suçlayıcı cümleleri ise tamamen safsatadan ibarettir” dedi. 

“BASIN TAKTİK VERMİYOR”
Takımın maçlarında sahada basın mensuplarının oynamadığını dile getiren Özmen, “Futbolculara basın mensupları taktik vermiyor, basın mensupları kulübü yönetmiyor. Nazilli basını başta olmak üzere Aydın’da görev yapan tüm basın mensupları iyi veya kötü olan gidişatı, yapılan hataları, yapılan doğruları tüm şeffaflığıyla kamuoyuna duyuruyor. Gazetecilik mesleği ve gazeteciler kimsenin hoşuna gitmesi amacıyla bu haberleri ve köşe yazılarını dile getirmiyor. Bir şehrin umutlarının olduğu, bir şehrin spor sevdalılarının olduğunu göz önünde bulundurarak, insanların doğruları bilmesini amaçlıyor. Yapılan yanlışlara da dur denmesini amaçlıyor” dedi. 

“ÖZÜR DİLENMESİNİ BEKLİYORUZ”

“Son günlerde yerel basın mensuplarının, Nazillispor’un yararı için dile getirdiği haber ve köşe yazılarının hiçbir kelimesinin yalanlanmadığı ancak ‘ihanet’ kelimesi, ‘alacakların bağışlanması’ ve ‘borç çıkmazı’ üzerinden eleştiride bulunmak bu yazılarının tamamını doğrulamıştır” diyen Özmen, “Gelir-Gider tablosunun tamamen insanların güvenine dayalı olduğu bir sistem asla ama asla kabul edilemez. Bu yapılanlar yanlış ve suçtur. Nazillispor’a daha fazla zarar vermemesi amacıyla detayına girmek istemediğimiz konular nedeniyle açıklamamızı uzatmak istemiyoruz” dedi. Özür beklediklerini dile getiren Özmen, “Kongreden Nazilli basını ve Nazilli taraftarı için, haksız ithamlar ve eleştirilerde bulunan öncelikle eski kulüp başkanı Özgen Türker ve Nazilli Belediyesi eski belediye başkanı Haluk Alıcık’ın son olarak da kulüpte yaşanan aksaklığı haber yapıldığı için eleştiride bulunan İlçe Kaymakamı sayın İbrahim Küçük’ün; Nazilli Basın Camiasından özür dilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“GAZETECİLER SAHİPSİZ DEĞİL”
Nazilli basını olarak gazetecilerin son haftalarda yazdığı yazılardan dolayı kulübün önünün açıldığını düşündüklerini belirten Özmen, “Nazilli Belediyespor’a maddi ve manevi destek olan kulüp başkanları ve eski yöneticiler olmak üzere emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Ancak hatalı çalışmalar yapan eski yönetim kurulunun hatalarından da yeni yönetim kurulunun ders alması gerektiğini düşünüyoruz. Nazilli Basınının, Nazilli halkından aldığı güçle doğruları yazmaya devam edeceğini bildiriyor, gazetecilerin sahipsiz olmadığını tekrar dile getiriyoruz” dedi. 

GAZETECİLİĞİ ANLATTI 
Açıklamasında gazetecilik mesleğinin tanımını hatırlatan Özmen sözlerini, “Gazeteler toplum ya da dünyada ki olayları araştıran ve insanları bilgilendirmek için içeriği ekonomik, siyasi, spor, kültürel, sağlık, magazin gibi konular hakkında yazı yazan ve insanları bilgilendiren, toplumu ilgilendiren her konuyla ilgili haber, bilgi, yorum içeren ve günlük olarak ya da belirli kısa zaman aralıklarıyla yayımlanan yazılı araçlara verilen isimdir. Gazeteci ise, gazetecilik mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir” ifadeleriyle sonlandırdı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.