“Sahnede olmayı çok özlemişiz”

“Sahnede olmayı çok özlemişiz”
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle yeniden seyirciyle buluşan müzisyenler, Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederken, “Sahnede olmayı çok özlemişiz” dedi. 

Pandemiyi en zorlu yaşayan meslek gruplarından olan, yeri geldiğinde geçinmek için enstrümanlarını satmak zorunda kalan müzisyenlere Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Sahne organizasyonu ile destek oldu.

Aydınlı müzisyenler üç hafta boyunca kentin beş farklı noktasında dinleyicileriyle buluşacak. İlki gerçekleşen Aydın Sahne konserleri hem müzisyenleri hem de vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. 


“ZOR BİR SÜREÇ YAŞADIK”
Müzisyen Gürhan Çiçek; “Bu organizasyonu yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Uzun süre işsiz kaldık, hiçbir müzisyen önünü göremedi. Bir ay sonra ekmek kazanmaya başlayacak mıyım bilinmezliği ile yaşadılar. Gerçekten hepimiz çok zor bir süreç yaşadı ve yaşamaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha güçlü olacağız. Müzisyenler bu süreçte enstrümanlarını sattılar ama ben buna bir alım satım diyemem. Alım satım iki tarafın rızasıyla olur ama müzisyenler bu süreçte enstrümanları satmak zorunda bırakıldı. Halkla buluşmak çok iyi oldu çok özlemişiz. Müzik bir anlamda kondisyon işi. Bugün biraz zorladı ama çok mutluyum, keşke bütün yorgunluğumuz böyle olsa” ifadelerini kullandı.  
“İNSANLARA HİTAP ETMEYİ ÖZLEMİŞİZ”
Ritim sanatçısı Hakan Arslandağ; “Bizim için güzel bir etkinlikte özlemişiz insanlara hitap etmeyi, onlardan elektrik almayı ve enstrüman başında olmayı. Özellikle Büyükşehir’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Vildan Özkan ise onlar için çok zor süreç olduğunu söyleyerek; “Birçok sektör zorlandı ama müzik sektörü daha çok zorlanan sektörlerden biriydi. Saat kısıtlamaları bizi çok kötü bir şekilde etkiledi. Kredi kartlarıyla geçindik, hala da borçlarımızı kapatmış değiliz. En kısa sürede eski müzik dolu günlerimize geri dönelim diye temenni ediyorum. Değerli belediye başkanımız Özlem Hanım’a buradan çok teşekkür ediyorum arkadaşlarım adına, böyle güzel bir sunum sağladığı için bizlere” dedi. 
“BİZ ALKIŞLA BESLENEN İNSANLARIZ”
Kuşadası’nda müzisyenlik yapan Işıl Günay Uçargönül; “Sahnede olmayı arkadaşlarımızı çok özlemişiz. Çok mutlu olduk. Biz alkışla beslenen insanlarız. Alkışı duyduğumuz zaman çok mutlu oluyoruz. Bu projelerin sonu gelmesin, müzik susmasın. Günübirlik, yevmiye usulü çalışan çok müzisyenimiz var. Anlık kazancıyla evine ekmek götüren insanlardı, bu kesildi. Böyle olunca insanlar hiçbir şey yapamadılar. Enstrümanları elimizden almasınlar. Tek derdimiz ve isteğimiz o. Böyle bir projenin içinde olmak beni çok mutlu etti, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 
Konserlere eşlik eden vatandaşlar yapılan bu etkinlik ile moral bulduklarını belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti. 


“DESTEK PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Özlem Çerçioğlu Aydın Sahne etkinlikleri ile sanatçıları ve vatandaşları bir araya getirdiklerini belirterek; “Pandemi sürecinde zor günler geçiren müzisyenlerimize destek olmak için vatandaşlarımızla sanatçılarımızın buluştuğu keyifli bir etkinlik hazırladık. Sanata ve sanatçılara destek olacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

muzisyenler-tesekkur-etti-222387-a9cd46c5a109ffc1f8da98bad7fba6a2.jpegmuzisyenler-tesekkur-etti-222387-e171a18626dabd7c64c477995e6b5db9.jpegmuzisyenler-tesekkur-etti-222387-f4f4914f11ccdd448b97f61676b403c3.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.