Sahte güneş gözlüğü kalıcı hasara neden oluyor

Sahte güneş gözlüğü kalıcı hasara neden oluyor
ABONE OL
Aydın’ın Efeler İlçesinde Optikçilik yapan Celal Taştan, vatandaşları sahte gözlük kullanımına karşı uyardı. 

TUĞBA AYDIN - Yaz mevsimiyle beraber vatandaşlar Aydın’ın kavurucu sıcaklarında önlem almak için güneş gözlüklerine yöneldi. Hayatın her alanında artan pahalılık vatandaşları daha ucuz yollardan temin edilen eşyalara yönlendirdi.  Hayat pahalılığının vatandaşları anlık çözümlere yönledirdiği şu günlerde, güneş gözlüklerinde imitasyon ürünlere talep arttı. Aydın’da Optikçilik yapan 59 yaşındaki Celal Taştan, sahte gözlüklerin göz sağlığı için zararlı olduğunu dile getirdi. 

“KALICI HASAR OLUŞUYOR”

Vatandaşlar gözlük alırken dikkatli olması gerektiğini belirten Taştan; “Sahte gözlük kullanmak gözlerde kalıcı hasara neden olabiliyor. Boyalı dediğimiz yani sahte gözlük kullanımına bağlı korneada kuruluk, kaşıntı, yanma, batma, ağrı ve kanlanma gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Uzun süre sahte gözlük kullanan kişiler UV ışınlarına maruz kaldığından sarı nokta ve katarakt gibi körlüğe neden olan hastalıklar baş gösterebilir. Bu yüzden vatandaşlar dikkatli olmalı gözlük kullanırken” dedi.

Her yaz güneş gözlüğü satışlarımızda artış olduğunu ancak bu sene pandemi nedeniyle insanların daha farklı ihtiyaçlara yöneldiğini söyleyen Taştan; “Bizim satışlar da düştü. Yoğun bir satış potansiyeli yok artık. İnsanlar tatil bile yapmıyor zaten” diye konuştu. 

sahte-gunes-gozlugu-kalici-hasara-neden-oluyor-173301-d8d508abb22c6d229e985531c0f1596b.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.