“Sahurda ve iftarda incir tüketin”

“Sahurda ve iftarda incir tüketin”

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, vatandaşların sahurda ve iftarda incir tüketmesini önerdi. 

A+A-

(HABER MERKEZİ) Aydın’da yılda 2018 yılında hasat edilen 65 bin ton kuru incirin 40 bin tonu yurt dışına ihraç edilirken iç piyasada sadece 25 bin tonu tüketiliyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Ramazan ayında vatandaşların daha çok incir tüketmesini tavsiye etti. İncir sahurda tüketildiğinde gün boyu tok tuttuğunu ve enerji verdiğini belirten Başkan Ülken, Aydınlıların ve İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak, “Ramazan, birliğin, dayanışmanın, halden anlamanın zamanıdır. Yaz aylarının başlangıcında olmamız sebebiyle oruçlu olduğumuz süre 15 saatin üzerinde. Sahurda yiyeceğiniz 2 incir uzun saatler tok kalmanızı sağlar ve enerji verir. Ayrıca orucumuzu hem dini açıdan kutsal hem de yerli ve milli incir ile açmamızı öneriyorum. Sahur ve iftar sofralarınızdan Aydın İncirini eksik etmeyin” dedi.

sahurda-ve-iftarda-incir-tuketin-105645-3f373c32b29ed9b7e8c46f2b931570d0.jpgsahurda-ve-iftarda-incir-tuketin-105645-a24bf4e1948b023fe83f567af7c7a0e1.jpgsahurda-ve-iftarda-incir-tuketin-105645-bc827be230fe67fba2d51f657af606c2.jpg


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum