Salgın hastalık bitmiş gibi davrandık

Salgın hastalık bitmiş gibi davrandık
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, artan vaka sayılarıyla ilgili vatandaşı aşı olması için uyardı.

AYŞE AKTAŞ - Türkiye genelinde vakaların yine artışa geçişi ile birlikte başta esnaflar olmak üzere birçok vatandaş tedirgin olmaya başladı. Yetkililer vatandaşların tedbirleri elden bırakmayıp aşılarını yapmalarını istedi. 

‘SALGIN HASTALIK BİTTİ SANDIK’
Nazilli S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, vatandaşların normalleşme sürecinde rehavete kapıldığını söyledi. Başkan Öztunç,  ”Vakaların artmasıyla beraber herkesi bir kapanma telaşı sardı. Ancak bunun sebebi tamamen bizlerin tedbirleri almayıp rehavete kapılmamızdan dolayı oldu. Her şey bitti durumuna girdik. Bu hastalığın uzun süre devam edeceğini söylemememize rağmen çok rahat davrandık. Tabi bu durumda esnafımız tekrar kapanmaların gelme ihtimalinden dolayı tedirgin. Turizmi sezonun bitmesiyle tekrar kapanma noktası var. Aşı yaptırmamak için hala daha inat eden vatandaşlar var. Herkese olumsuz algılar yayılıyor. Devletin tüm yetkilileri aşılarını yaptırdı. Bizim tüm vatandaşımızdan ricamız aşılarını yaptırmaları. Aşı hastalığı en az seviyeye indirdiği zaten yetkililer tarafından söyleniyor. Aşı yaptırmamak yine bizlerin zararına” dedi.

‘ESNAFIMIZ YÜZDE 60 KAPANABİLİR’
Tekrar kapanmanın en çok esnafı etkileyeceğini söyleyen Öztunç, "Kapanma olursa esnafımız zor bir sürece girer. Eylül ayında il ve ilçe merkezlerinde hareketlenme bekleniyor. Eğer bu aylarda kapanma olursa çok büyük sıkıntı yaşarız. Esnaf kredilerini ödeyemez duruma gelir. Bütün vatandaşların tedbirlere uymaya ve aşılarını yapmaya davet ediyorum." dedi. 

salgin-hastalik-bitmis-gibi-davrandik-227856-04a2fc851ef36f25094abea8072bf01e.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.