Samanlıktan Hazine Çıktı

Samanlıktan Hazine Çıktı
ABONE OL
Gurbette cezaevine giren Aydınlı bir vatandaşın evinin samanlığında 22 yıl unuttuğu Toros, bir antikasever  tarafından satın alındı.

Gurbette cezaevine giren Aydınlı bir vatandaşın evinin samanlığında 22 yıl unuttuğu Toros, bir antikasever  tarafından satın alındı. Samanlıkta adeta hazine çıktığını belirten Yaşar Bey, çok yüksek bir meblağa otomobili sattıklarını söyledi.

 

Aydın’ın köylerinde yaşayan bir gurbetçi, Söke’de 1998 model sıfır Renault Toros SW model otomobil satın aldı.  Bir süre 09 UF 415 plakalı otomobili kullandı. Daha sonra Aydınlı vatandaş, Almanya’ya gitmeye karar verdi. Sadece 883 km kullandığı otomobilini iki katlı evinin al katında bulunan samanlığa koyup Almanya’ya gittiği öğrenildi. 

 

Aydınlı gurbetçinin Almanya’da başına gelen talihsiz olay sonrası yaklaşık 13 yıl cezaevinde yatmak zorunda kaldı. Ceza evinden çıktıktan sonra lüks otomobili ile Kuşadası’na gelip tatil yapan gurbetçi, hiç köydeki evine uğramadığı öğrenildi. Bir arkadaşı ile sohbet ederken gurbetçi, köydeki evinde bir otomobil olduğunu söyleyip bunu satmak istediğini söyledi. Araç alım satımı yapan Yaşar Bey’e ulaşıldı. Konuyu ciddiye almayan Yaşar Bey, arabanın çürümüş olduğunu düşünerek arkadaşlarını verilen adrese gönderdi.

 

Araba hakkında bilgi veren Yaşar Bey, “2020 yılı şubat ayında Almanya’daki bir yakının aracılığıyla gurbetçi bir vatandaşımızdan bu arabayı aldık. Yakınım tanıştığı gurbetçinin kendisine, Aydın’ın bir köyünde aracının olduğunu ve unuttuğunu söylüyor. Benimle irtibata geçtiler böyle bir aracın olduğunu söylediler. Bende önemsemeyip arkadaşlarımı gönderdim. İki katlı bir apartmanın samanlığında bulunan bu aracı teslim alıyorlar. Araç jantlarının üzerine oturmuş, lastikler tellerine kadar çıkmış vaziyetteydi. Toz toprak içindeydi. Örümcek ağları sarmış ve içi çok kötüydü. Tabi aracın toz, toprak ve örümcek ağından aracın kilometresini de bilmiyoruz. İlk görüşte aracın kıymetini arkadaşlar anlamamış.” dedi.

 

Aracı temizlediklerinde gördüklerine inanamadıklarını belirten Yaşar Bey, “Pırıl pırıl bir motoru olan ve hala etiketleri üzerinde bulunan Toros, ful orijinal. Bu araç, Almanya’da antika araçlara  tutkunu olan bir vatandaş satın aldı.” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-08-04-at-19-06-30.pngwhatsapp-image-2022-08-04-at-19-06-31-1.pngwhatsapp-image-2022-08-04-at-19-06-31.png

 

 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.