Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden olan Ayten Gökçer, 84 yaşında yaşamını yitirdi. 'Taçsız Kral', 'Yılan Hikayesi' ve 'İstanbul Kırmızısı' gibi yapımlarda yer alan, 1988 yılında 'devlet sanatçısı' unvanının sahibi olan Ayten Gökçer'in vefatı yakınları ve sevenlerini yasa boğdu.

Aydın’da o kurum kapatıldı Aydın’da o kurum kapatıldı

gnhkyxqwuaahpa8-001.jpeg

Usta oyuncunun cenazesinin, 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedileceği öğrenildi.

"SANATIYLA DERİN İZLER BIRAKTI"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gökçer'in vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sinema ve tiyatromuzun duayenlerinden Ayten Gökçer’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla ardında derin izler bırakan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

ÇERÇİOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: ''Tiyatro ve sinema sanatçımız Ayten Gökçer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.''

Kaynak: Haber Merkezi