Sanayi esnaflarından Milletvekili Erim'e tepki 

Nazilli ve Kuyucak bölgesinde aracının tamiratını yaptırmak için sanayi bölgelerinde usta bulamadığını sosyal medya hesabından dile getirdiği bir paylaşım yapan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e, Nazilli Sanayi esnafından büyük tepki geldi. 

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından aracının tamiratını yaptırmak için usta bulamadığını dile getiren bir paylaşım yaptı. Erim, yaptığı paylaşımda, “İş başa düştü. Zira Nazilli ve Kuyucak Sanayi Siteleri’nde bu tesisatı yapacak elektrikçi bulamadım.” ifadelerine yer verdi. Bu paylaşım üzerine Nazilli Sanayi Sitesi’nde uzun yıllardır faaliyet gösteren esnaflar söz konusu tamiratı kendilerinin rahatlıkla yapabileceğini belirterek tepki gösterdi.

“DEDESİNİN, BABASININ ARABASINI YAPTIM”

Nazilli’de 1972 yılından itibaren oto elektrik işleriyle Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Ali Osman Tuncay, AK Parti’li Milletvekili Erim’e tepkisini sert bir tutumla dile getirdi. Nazilli Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafların Türkiye genelinde sayılı esnaflardan olduğunu dile getiren Tuncay, “50 yıldır bu işi yapıyorum. Bekir Kuvvet Erim’in dedesinin, babasının hatta kendi yarış arabasını bile yaptım. Neye dayanarak kalkıp da ‘Nazilli Sanayi Sitesi’nde benim arabamı yapacak adam bulamadım, ondan sonra da kendim yaptım’ diyor. Nazilli Sanayi Sitesi’ndeki esnaflar Türkiye geneli sayılı esnaflar. Nazilli Sanayisi’nde bugün imkan olsa sıfır araç yapacak ustalar var. Yine de Bekir Kuvvet Erim arabasını bozup getirsin biz yapalım ücret istemeden. Ona hibe olsun.” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNE HİÇ YAKIŞTIRAMADIM” 

Nazilli Sanayi Sitesi’nde aynı şekilde 7 yıldır faaliyet gösteren diğer bir oto elektrik tamircisi 48 yaşındaki Muhammet Ortakaya, AK Parti’li Erim’in yaptığı paylaşımdan rahatsız olduğunu dile getirerek, “Kendisine hiç yakıştıramadım” ifadelerini kullandı. Ortakaya, “Ben burada 7 yıldır gelen giden Milletvekili olsun, Belediye Başkanı olsun, hangi kurumdan olursa olsun bütün vatandaşımızın işlerini yapıp sağlıklı bir şekilde yolcu ettik. Biz kesinlikle burada yapılacak bir işi Aydın’a veya Denizli’ye yollayıp kimseyi mağdur etmedik. Gece 12’de bile olsa çağırdıklarında gelip işlerini yaptık. Nazilli’de benim işimi yapacak elektrik ustası yok, o yüzden işimi kendim yaptım diye bir yorum yok yani. O milletvekili arkadaşa sesleniyorum. Yanlış bir şey yapmış, çok ayıp oldu. Burada herkes ekmeğinin davasında. Kendisine hiç yakıştıramadım” ifadelerine yer verdi.

“BU SANAYİ ESNAFINI KÜÇÜK DÜŞÜRMEK”

Yine Nazilli Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren diğer bir oto elektrik ustası Bülent Tığıl, Milletvekili Erim’in aracının tamiratı için kendilerine gelinmediğini vurgulayarak, “Bize gelinmedi bizim haberimiz yok. Gelse bize bakar değerlendirirdik” dedi. Tığıl, “Yaptığı yoruma katılmıyorum. Nazilli Sanayisinde gerçekten çok değerli ustalarımız var. Sanayide elektrikçi bulamadım diye bir yorum yok. Sanayi esnafını küçük düşürmek gibi bir şey bu.” dedi.

İzlenme: 782
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar